“Information and Communication Technologies 2015”

“Information and Communication Technologies 2015” Temalı Uluslararası Konferans Akademisyenlerin Katılımı ile Gerçekleştirildi.

“Information and Communication Technologies 2015”
“Information and Communication Technologies 2015”
GİRİŞ 06.05.2015 09:41 GÜNCELLEME 06.05.2015 09:41

İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunun geleneksel olarak düzenlediği “Spring Conferences” kapsamındaki konferansların dördüncüsü olan “ICT 2015” ile katılımcılara dijital dünyada eğitimin, verilerin, mobil uygulamaların gelişiminde nerelere doğru gidildiğinin, teknolojik gelişimin yaşamı nasıl farklılaştırabileceğinin tartışılması sağlandı.

Konferans sunumu Bilgisayar Programcılığı öğrencilerinden Kübra BALABAN, açılış konuşması ise öğrenci asistanlarından Damla Nur KARA tarafından gerçekleştirildi.

İstanbul’da İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Küçükyalı yerleşkesi konferans salonunda, aynı zamanda okulun öğretim görevlilerinden Kemal AKGÜN moderatörlüğünde  gerçekleşen   etkinliğe konuşmacı olarak Işık Üniversitesi’nde öğretim üyesi Donald STAUB, IBM Türkiye Teknoloji Lideri Sevilay KURT ve INVSTR’de Android Takım Lideri Ahmet Naşit ÖZCAN gibi sektör temsilcileri konuşmacı olarak katıldı.

Kim ne mesaj verdi?

Donald STAUB, dijital dünyada bundan sonra eğitimin ne yönde ve nasıl şekilleneceğini, globalleşmeyle artık internet üzerinden eğitimin gerekliliğini ancak sıkı bir disiplin gerektirdiğini, internet üzerinden eğitimin yayılmaya başladığını, hayatı kolaylaştırdığı ve mesafeleri yakınlaştırdığı için trendin bu yönde ilerlediğini belirterek MOOC’s hakkında bilgi verdi.

 Sevilay KURT, bilgi ve iletişim çağında giderek main frame yapısına benzer bir yapının bulut teknolojisiyle yeniden gelişmekte olduğunu ve artık datanın bilgisayarlara değil bilgisayarların dataya doğru gitmesinin gerekliliğini, anlık datanın önemi nedeniyle Data akımlarının endüstrileri nasıl değiştirdiğini ve değişimin süreceğini vurguladı.

 Ahmet Naşit ÖZCAN, bilgi ve iletişim çağında sosyal medyanın öneminden, cep telefonlarındaki teknolojik gelişimin biraz da geliştirilen mobil uygulamaların kullanılabilirliğinden ve anlaşılabilirliğinden kaynaklandığını, android üzerindeki uygulamaların yaygınlaşmasından bunun da bir ölçüde fiyat politikalarından kaynaklandığından bahsetti ve geleceği androidde gördüğünü belirtti.

Konferans, öğrencilerimizden ve Spring Conferences web sayfası sorumlusu M.Mervan CANTÜRK’ün, öğrenci ve hocalarımızın sorularının cevaplandırılması  ile sonlandırıldı. Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Sabri ÖZ, Bilgisayar Programcılığı Program Başkanı Dr. Serab ONURSAL, Öğr.Gör. Mert Eren ÜSTÜNKAYA ve Mustafa Emre CİVELEK hocalarımız tarafından katılımcılara plaketleri verildi. Ardından da yapılan çekiliş ile kazanan öğrencilere 1 adet Kindle (electronic reader) ve 4 adet flash bellek hediye edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır