CHP Edirne Milletvekili Gaytancıoğlu:

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne'de tapusu olmayan yada intikali yapılmamış ve bu yüzden üreticinin işleyip, desteklemelerden faydalanamadığı 65 bin dönüm alanın olduğunu bildirdi.

CHP Edirne Milletvekili Gaytancıoğlu:
CHP Edirne Milletvekili Gaytancıoğlu:
GİRİŞ 29.07.2015 17:46 GÜNCELLEME 29.07.2015 18:06

Gaytancıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, çiftçilerin sorunlarının takipçisi olmaya devam ettiğini belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan Tarımsal Üretimi Kayıt Sistemi  hakkında bakanlık yetkilileri ile görüşerek çalışma hakkında bilgi aldığını aktaran Gaytancıoğlu, şunları kaydetti:

"Tapusuz ve intikali yapılmamış tarlalar üzerinde tarımsal üretim yapan ancak destekleme alamayan üreticilerin mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi için görüşmelerde bulundum. Edirne'de tapusu olmayan yada intikali yapılmamış ve bu yüzden üreticinin işleyip, desteklemelerden faydalanamadığı 65 bin dönüm alanın olduğu tespit edildi. Üreticilerden gerekli bilgiler alındı ancak bir sene geçmesine rağmen üreticilere konu hakkında bir bilgi verilmedi ve destekleme ödemesinde bulunulmadı. Bu konuyla ilgili olarak bir çok üreticimiz bana ulaştı, bende  Edirne'deki ve Türkiye genelindeki üreticimizin bu konudaki mağduriyetinin giderilmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Destekleme Daire Başkanı Hayri Yılmaz ile konuyu görüştüm. Bu konudaki hassasiyetimi ve konunun takipçisi olduğumu belirttim. Onlar da kısa bir süre içerisinde çalışmanın tamamlanacağı, hem sağlıklı bir veri sistemi kurulacağını hem de çiftçinin mağduriyetinin giderileceğini belirttiler. Umuyorum ki bu konudaki mağduriyet yıl sonuna kadar giderilecektir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı