Konya'da 'CNC operatörü robot' üretildi

Teknopol Selçuk Ar-Ge Akredite Uygulama Merkezi (Teknopol-SAUM) mühendisleri, yerli CNC Besleme Robotu geliştirdi.

Konya'da 'CNC operatörü robot' üretildi
Konya'da 'CNC operatörü robot' üretildi
GİRİŞ 11.09.2017 13:03 GÜNCELLEME 11.09.2017 14:13
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

 Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili ve Teknopol Selçuk Ar-Ge Akredite Uygulama Merkezi Başkanı Prof. Dr. Necmettin Tarakçıoğlu, yurt dışında ciddi pazarı olan robotun Türkiye'de üretiminin yapılmadığını söyledi.

Tarakçıoğlu, "Operatör yerine sürekli aynı işi yapan ama 24 saat yorulmadan çalışan bir robot tasarladık. Yerli ve ilk olması önemliydi. Çalışmamız, ülke açısından ciddi bir katma değer sağlamaya yönelikti. Dövme işlemi gibi her türlü işlemi yapabilen bir özelliğe sahip. Robotumuzu genel bir ifadeyle ham maddeyi alıp işlem yapacak tezgahları besleyen bir robot şeklinde de tanımlayabiliriz. Örneğin, robotumuz komuta edilen işlemleri birinci tezgahın ardından diğer tezgahlara da seri şekilde aktarıyor. Her tezgahta, günde 3 vardiya hesabıyla 24 saat aralıksız 3 kişi çalıştığı hesap edilirse, 4 tezgahlık bir sistem için 12 kişi lazım. Dolayısıyla tezgahlar yan yana geldiğinde 12 kişiye bedel bir robot çıkıyor." diye konuştu.

'Ürün sergisini çoğaltma ve yayma inancındayız'

Tarakçıoğlu, robotun endüstri sektöründe etkin şekilde kullanıma uygun olduğuna işaret ederek, yurt dışındaki muadilinden yüzde 40 daha ucuza satıldığını vurguladı.

Projenin çalışma ekibindeki elemanların gayretiyle ortaya çıkarılan ürünün sektörde ilgiyle karşılandığını anlatan Tarakçıoğlu, şunları kaydetti:

"Çalışmamız, bir ekip çalışması. Arkadaşlarımızın hepsi tecrübeli insanlar. Buraya bu projenin gereğine inanarak dışarıdaki işlerini bırakarak geldiler. Burada bir umut var. Ürün sergisini çoğaltma ve yayma inancındayız. Şu anda Konya ve Gaziantep'te ciddi potansiyele sahip müşterilerimiz var. Onların tezgahlarına göre ön tasarımlara başladık ve önümüzdeki günlerde üretimini tamamlayacağız. Gelecekten umutluyuz. Türkiye iyi bir yolda ve kulvarda. Dolayısıyla hepimiz koşarak çalışmamız lazım. Bunu bize hem kültürümüz hem inancımız hem de aldığımız eğitim öneriyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Celikel aliminyum dokum ve imalat sanayisinde bende CNC isi ile ugrasayan biriyim gercekten boyle makina buyuk bir ihtiyac helal olsun begendim. Ilerleyen zamanlarda daha da gelistirilebilir. Tesekkurler.
    Cevapla
  • ME~T~İN 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok olumlu ama isciyide tamamen ıskartaya çıkarmayacak sistemler yurutulmeli geliştirilmeli
    Cevapla
  • MÜSLÜMAN TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah kardeşlerime
    Cevapla
  • ferhat 6 yıl önce Şikayet Et
    faytoncular at arabacılar da kamyon tren çıktı demişti, işimizi kaybedeceğiz diye endişe etmişlerdi.
    Cevapla
  • VÉNUS HOTTENTOTE 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye cerrahi alet ve tıbbi cihazların üretimi kesinlikle modern sehir hastanelerinden bagimsiz olmamali. saglikta teknoloji gelisimi inovasyona uygun yelken uzmanlasmis cerrahi' pratisiyenlerin deneyiminden ve denetiminden faydalanma hususu, olmazsa olmaz vazgeçilmez hunsuru'dur..analiz test teknoloji gelisimi inovasyon merkezleri kesinlikle hastane cerrahi kompleksine entegre edilmeli. belirliyeci faktör isinginda cerrahi alet ve tıbbi cihazların üretim entegrasyon physibilité çalismasi dikkatlice gözden geçmeli. süphesiz çok daha verimli ve kaliteli sonuçlar alinacatir.. saygilar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti