General Mobile'den yerli üretim açıklaması

ABD ile olan ekonomik savaş sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin akıllı telefon piyasasında yerli üretime yönlenmesi gerektiğini açıklamıştı.

 General Mobile'den yerli üretim açıklaması
General Mobile'den yerli üretim açıklaması
GİRİŞ 26.08.2018 17:21 GÜNCELLEME 26.08.2018 17:21
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

O günden beri çeşitli atılımlarda bulunan birçok yerli firma oldu. Onlardan biri olan General Mobile. Firma başkanı Sebahattin Yaman, bu yerel çalışmalar konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Yama; "Yerli bir marka olarak Türkiye'de teknoloji geliştiren General Mobile, bugün yalnızca Türkiye'de değil, uluslararası pazarlarda da başarısını kanıtlamış durumda. General Mobile dünyanın önde gelen mobil teknoloji şirketleri ile ortak çalışarak 33 ülkede faaliyet gösteriyor.

İhracat yaptığı bazı ülkelerde kısa sürede ilk 5 markadan biri olma başarısını gösteren General Mobile, yaklaşık 50 milyon TL tutarında ihracat ile 2017'de toplam satışlarının yüzde 15'ini yurt dışı pazarlardan elde etti.

General Mobile: Teknoloji üssü olacağız!

Bugün bin 257 çalışanıyla dünya liderliği yolunda ilerleyen şirketimiz, yıl sonuna kadar bin 500 çalışana ulaşmayı hedefliyor. Türkiye'nin uluslararası pazardaki yerini sağlamlaştırmasının tek yolu, öz kaynaklarla teknoloji geliştirmek ve ihraç etmekten geçiyor.

Bunu gerçekleştirebilmek için ise inovasyon ve Ar-Ge'nin önemi elbette çok büyük. Ar-Ge çalışmalarımıza 2017 yılında yaklaşık 15 milyon TL yatırım yaptık ve 2018 sonu itibarıyla ise yaklaşık 30 milyon TL yatırım yapmayı hedefliyoruz. Ar-Ge Merkezimizde yılda en az 2 yeni model üretiyoruz" dedi. 

Bu sene içerisinde GM 8 ve GM 8 Go dışında iki yeni telefon daha piyasaya süreceklerini açıklayan Yaman, yerelleşme konusunda önemli adımlar atacaklarının bir kez daha altını çizdi. 

YORUMLAR 10
  • eyt li 5 yıl önce Şikayet Et
    ısınma sorununu çöz telefon alev alev
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun. GM çin malı sanıyorduk, meğerse yerliymiş.
    Cevapla
  • Recep TÜRKYILMAZ 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz burda montaj sanayii yaptımız sürece hiçbirşey değişmeyecek. Ne donanımdaki kompanent yerli, nede yazılım.
    Cevapla
  • luck 5 yıl önce Şikayet Et
    sanki abd liler ne yapiyor butun parcalar cinde uretiliyor.blackberry kendi yazilimi ile batmak uzereydi.yazarken piyasanin sartlarini ogrenin çin mali disinda parca kuklandigin an fiyatlar ucuyor cunku o fiyatlara uretemezsin
    Cevapla
  • Uluğ Tarkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için sizde bi telefon yaparsanız adını Venüs üranüs mars falan vermeyin. milli bi isim koyun
    Cevapla
  • Alper Tunç 5 yıl önce Şikayet Et
    Global olmak zorundasın. Dünya markası olmak için. Adamlar Türkiye den çok yurtdışına satıyor. Senin kullandığın SAMSUN DİYE Mİ SATIN ALDIN?
    Cevapla
  • Bir bey 5 yıl önce Şikayet Et
    Önce isimden baslasak diyorum?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti