Android 10 güncellemesi alan telefon modelleri: Telefonlar tamamen yenileniyor!

Android 10 güncellemesi ile birlikte güncellemeyi alacak telefon modellerinin ara yüzü tamamen değişiyor. Güncelleme ile birlikte en yeni özelliklere kavuşan Android tabanlı akıllı telefon kullanıcıları, merakla beklenen özelliklere de kavuştu. Peki Android 10 güncellemesini hangi modeller alacak? Yeni Android güncellemesi ile gelen en yeni özellikler neler? Tüm detayları ile haberimizde...

Android 10 güncellemesi alan telefon modelleri: Telefonlar tamamen yenileniyor!
Android 10 güncellemesi alan telefon modelleri: Telefonlar tamamen yenileniyor!
GİRİŞ 02.11.2019 10:45 GÜNCELLEME 02.11.2019 10:47
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Android 10 güncellemesi en yeni özellikleri ile kullanıcılarının beğenisini toplamayı başardı. Android tabanlı akıllı telefon kullanıcılarına aşamalı bir şekilde sunulacak olan yeni güncelleme sonrası, cihazlar yeni yeteneklerine kavuşmuş olacak. İşte Android 10 güncellemesi ile gelen en yeni özellikler ve detayları;

Android 10 güncellemesi ile yeni isim aramasına gitmeyecek olan Google, önümüzdeki süreçte yayınlayacağı güncellemeleri şekerleme isminin çatısı altında 10, 11, 12 şeklinde devam ettirecek. Peki Android kullanıcılarının telefonlarını baştan aşağı yepyeni özellikler ile buluşturacak olan Androi 10 güncellemesi ile birlikte hangi özellikler geliyor? Android 10 güncellemesini hangi akıllı telefon modelleri alacak? Gelin hep birlikte bakalım.

 

 

ANDROİD 10 GÜNCELLEMESİ İLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER!

Android Q 10 güncellemesi ile birlikte Android telefon kullanıcılarına köklü değişiklikler sağlayacak yeni özellikler sunuyor. İşte özellikleri listesi;

Dark Mode (Karanlık Mode): Android kullanıcılarının en çok beklediği özelliklerin başında gelen karanlık mode, Android 10 güncellemesi ile birlikte meraklıların beğenisine sunuluyor. Özellikle OLED ekrana sahip cihazlarda ciddi batarya tasarrufu sağlayan karanlık mode, kullanıcıların gözlerini gereksiz ışık yoğunluğunda koruyarak göz yorgunluğunu minimum seviyelere inmesine olanak sağlıyor.

Ekrandaki renkler siyah ve beyaz renk tonlarına dönüştürecek olan yeni özellik ekranın alt kısmında etkinleştirip kapatılabilecek.

Gelişmiş Uygulama İzinleri: Android 10 güncellemesi ile ilk defa kullanıcılara sunulacak olan Gelişmiş Uygulama İzinleri sayesinde konum erişimleri tıpkı iOS cihazlarda olduğu gibi olacak. Yeni güncelleme ile birlikte sürekli açık kalan konum bilgisi, uygulamayı kullanırken aktif ol seçeneği ile birlikte sürekli açık kalma durumuna son verecek.

Smart Lock (Akıllı Kilit): Android Q 10 güncelleme ise yeni yeteneklerine kavuşacak olan akıllı kilit özelliği daha güvenilir bir hale dönüşüyor. Android'in Lollipop sürümü ile hayatımıza giren Smart Lock özelliği ile birlikte telefona bağlı olan cihazların kilit süresi değiştirilebilecek. Ayrıca güvenli olarak eklediğiniz cihazı artık kullanmıyorsanız, cihaz güvenilir listesinde değilse telefon kilit özelliğini aktif ederek cihazı koruma altına alacak.

Daha gelişmiş yüz tanıma: Yeni Android güncellemesi ile birlikte biyolojik güvenlik olan yüz tanıma özelliğinde önemli gelişmeler yaşanacak. Android tabanlı cihazlarda sadece ekran kilidi olarak kullanılan yüz tanıma özelliği yeni güncelleme ile birlikte birşeyler satın alırken veya herhangi bir uygulamaya giriş yaparken parola olarak kullanılabilecek.

Ekran kaydetme özelliği: iOS cihazlarda dahili olarak kullanılan ekran kaydı aracı Android 10 güncellemesi ile birlikte Android kullanıcılarının kullanımına da sunulacak. Güncelleme sonrası kullanıcılar 3. parti uygulama üreticilerinin ürettiği uygulamalara ihtiyaç duymayacak.

Eski uygulamalar için uyarı: Uzun süredir güncellenmeyen bir Android uygulamayı açtığınızda "Bu uygulama Android’in bir eski sürümü için yapılmıştır ve düzgün çalışmayabilir. Güncellemeleri kontrol etmeyi deneyin veya geliştiriciyle iletişime geçin." uyarısı çıkacak.

Dynamic Android ve Android On Tap: Google’ın Android telefonların daha hızlı güncelleme alabilmesi için başlattığı bir proje olan Project Treble, Android Q ile bir üst seviyeye taşınacak. Geliştiriciler, bootloader kilidini açmadan, veri silme işlemi gerçekleştirmeden cihazlarında farklı ROM’ları deneyebilecek. Bu da üreticilerin güncellemelerini hazırlama süresini hızlandıracak.

Geri tuşu kaldırılabilir: Android kullanıcıların en çok kullandığı tuşlardan biri olan geri tuşu, Android 10 güncellemesi ile birlikte tarih olabilir. Söz konusu tuşun kaldırılması ile birlikte Android kullanıcıları bir önceki menüye dönüş yapabilmek için soldan sağa kaydırma hareketini kullanacaklar. 

ANDROİD 10 GÜNCELLEMESİNİ ALACAK TELEFON MODELLERİNİN TAM LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR 24
  • MEHMED 4 yıl önce Şikayet Et
    J4+a 10 guncelemesi gelecekmi?
    Cevapla
  • Rıfkı 4 yıl önce Şikayet Et
    geri tuşundan ne istediniz yahu
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Samsung j4 plus'a yokmu bi sitede var gözüküyor burda yok gözüküyor
    Cevapla
  • sertap 4 yıl önce Şikayet Et
    gelecek bu site yazmamış samsung resmi sitesine bak yazıyor şubat 12sinde geliyor j4 plus
    Cevapla
  • ihsan girgin 4 yıl önce Şikayet Et
    vay benim telefonuma geliyor
    Cevapla
  • Bünyamin 4 yıl önce Şikayet Et
    En kısa sürede güncelleme gelmezse samsung kullanmayı bırakacam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...