İzmir'e dijital arşiv kent

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kod-A İzmir Dijital Arşiv Kenti'nin açılışını yaptı. Bakan Yıldırım tesisle Türkiye'nin çok önemli bir hizmetinin İzmir'e geldiğini söyledi.

İzmir'e dijital arşiv kent
İzmir'e dijital arşiv kent
GİRİŞ 10.10.2012 19:39 GÜNCELLEME 10.10.2012 19:39

Menderes'te açılışı yapılan dijital arşiv kentte ilk etpata TTNET, Türk Telekom ve Vodafone'na ait yaklaşık 1.5 milyar sayfalık dokümanı dijital olarak saklanacak. Dijital arşivleme hizmeti verecek olan merkezin açılışına, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz ve Vodafone İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray katıldı.

Törende konuşan Bakan Binali Yıldırım tesisin sadece İzmir için değil, Türkiye için çok önemli bir hizmeti İzmir'e getirdiğini söyledi. Bakan Yıldırım, "35 projemiz arasında yer alan Dijital Arşiv Kent projesinin ilk ayağını da Kod-A firmamız ile birlikte bugün burada oluşturuyoruz. Kod-A genç bir bilişim şirketi olmasına rağmen dünyadaki pek çok ülkede faaliyet gösteriyor. Dijital arşiv konusunda da dünyanın önde gelen, Türkiye'nin ise ilk firması. İzmir'e de yatırım yaptı ve 10 dönümlük arazisine bu merkezi kurdu. Merkezin kapasitesi 2 bin 500 kişi. Şimdiden istihdam edilen gencimizin sayısı 700'ü aşmış durumda" dedi.

İzmir'in devletin ve özel şirketlerin dijital arşiv merkezi haline geldiğini, kamu ve özel kuruluşların geçmişe yönelik hafızasının geleceği İzmir'den taşınacağını ifade eden Bakan Yıldırım, "Kamu kurumlarının, özel firmaların evraklarının hepsi taranarak dijital ortama aktarılıyor. Bankalardan sigorta şirketlerine, cep telefonu operatörlerinden bakanlıklara, Türkiye'nin evrak hafızasını, kurumsal hafızasını burada kayda geçirecekler, depolayacaklar" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı