Efsane 20 yıl sonra geri dönüyor

1990'lı yıllarda, Nokia model cep telefonlarında yer alan ve o zamanların fenomen oyunu olan Yılan, yeni versiyonuyla geri dönüyor.

Efsane 20 yıl sonra geri dönüyor
Efsane 20 yıl sonra geri dönüyor
GİRİŞ 08.05.2015 11:19 GÜNCELLEME 08.05.2015 12:28
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Finlandiya merkezli Nokia'nın ilk olarak 1997 yılında piyasaya sürdüğü Nokia 6110 model cep telefonlarında yer alan ve kısa sürede dünya çapında hatrı sayılır bir hayran kitlesine ulaşan 'yılan oyunu' yeni versiyonuyla geri dönüyor.

YENİ VERSİYONUYLA GERİ DÖNÜYOR

"Snake Rewind" isimli oyun, önümüzdeki hafta iOS, Android ve Windows platformlarında kullanıma sunulacak. Oyunun ilk versiyonunun da üreticisi olan Taneli Armanto, 'Rumilus Design' isimli şirket adına oyunu modernize etti. Oyunu 1997 versiyonunu baz alarak oluşturduğunun altını çizen Armanto, akıllı telefonlar için geliştirdiği versiyonda eski özelliklere ilaveten bonus seçenekleri ve ekstra bölümler gibi yeniliklerin yer alacağını duyurdu.

EN ÇOK OYNANAN OYUN OLMUŞTU

2011'e kadar 16 yıl boyunca Nokia'da görev alan Armanto'nun ürettiği oyun, 400 milyondan fazla Nokia cihazında yer alarak tarihin en çok oynanan oyunu olmuştu. 14 Mayıs'ta kullanıma girecek olan oyunun ücretsiz olacağını duyuran şirket, sadece oyunun ekstra özelliklerinden yararlanmak isteyen kullanıcılardan ücret talep edileceğini belirtti.

YORUMLAR 5
  • mert mert 8 yıl önce Şikayet Et
    hatta 1990da cikmis. google de arayinca zaten cikiyor dogru bilgiler. o zamanlar adi nibbles di. simdi hatirladim yine. yazilimin adida Basic degil QBasic'misdi. isteyen YouTube de bakabilir. https://www.youtube.com/watch?v=UmeKHtei0qo
    Cevapla
  • mert mert 8 yıl önce Şikayet Et
    adm kardese - sende yanlissin kardes. ilk ciktigi yil 1992de Microsoft bilgisayarlarindaydi. 386SX modeli bilgisayarlarda cikan MS-DOS sistemlerinde vardi zaten. ben o zamanlar oynuyordum hep. Basic versiyonu vardi. onu actiginda bir bu oyun birde king konglu muz atma oyunu vardi. o zamanlar daha cep telefonlari dahi yoktu.
    Cevapla
  • Duyarlı Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    o zamanlarda akıllı telefon yoktu ki,renkli ekran bile yoktu,başka oyun diye birşey de yoktu.
    Cevapla
  • adm 8 yıl önce Şikayet Et
    ilk 5110 da cıktı. 6110 değil
    Cevapla
  • veysi 8 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklarımızı oyunlarla uyutun! Kararım değişmez;liseyi bitirmeyene cep telefonu yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı