TRT'den bayrak yakma haberiyle ilgili açıklama

TRT, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları destek için Ankara'da düzenlenengösterilerde Türk bayrağının yakılmasına yönelik yayınlanan haber ve görüntülerde manipülasyon yapıldığı iddialarını yalanladı.

TRT'den bayrak yakma haberiyle ilgili açıklama
TRT'den bayrak yakma haberiyle ilgili açıklama
GİRİŞ 11.06.2013 16:13 GÜNCELLEME 11.06.2013 16:13

TRT Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, TRT Haber'de 31 Mayıs'ta Ankara Meşrutiyet Caddesi'ndeki bayrak yakma provokasyonuna dair görüntülerin yayınlandığı hatırlatıldı.

Söz konusu haberin bir "yayıncılık başarısı" olarak olarak nitelendirildiği açıklamada, bazı "kötü niyetli" kesimlerin bu haberi eski bir görüntü olduğuna yönelik değerlendirmeleri ve bunların TRT tarafından manipülasyon amaçlı gündeme getirildiğine ilişkin iddiaları anımsatıldı.

"(Bayrak yakma) haberi doğrudur, manipülasyon yapıldığını iddia edenler bizzat manipülasyon yapmaktadırlar" ifadelerine yer verilen açıklamanın, "İşte gerçekler" başlığıyla verilen bölümünde şunlar kaydedildi:

"Söz konusu görüntüler MOBESE kameraları tarafından 31 Mayıs 2013 tarihinde Ankara'nın Meşrutiyet Caddesi'nde kaydedilmiş ve TRT Haber ekipleri tarafından elde edilerek yayına verilmiştir. Görüntülerde herhangi bir montaj, ekleme, çıkarma, efekt işlemi söz konusu değildir. Ham halleriyle alınmış, süresi uzun olduğundan sadece bayrak yakma anı ekrana yansıtılmıştır.

Olayda yakılan Türk Bayrağı'nın orada bulunan bir banka şubesinden cam kırılarak çalındığı ve bayrağın çalınma anının kamera kaydının bankada bulunabileceği değerlendirilmektedir. TRT, Türkiye'nin dünyaca bilinen en saygın yayıncılık markalarından biridir. Bu kadar kritik bir olayla ilgili kurumun marka değerine zarar verecek böylesi bir manipülasyona tevessül edilebileceğini düşünmek, hayatın gerçekleriyle bağdaşmamaktadır."

Açıklamada, isteyenlerin görüntülere "http://www.trthaber.com/haber/gundem/iste-provokatorlerin-bayrak-yakma-ani-ve-provokasyon-goruntulerin-tamami-88463.html" bağlantısından ulaşabileceği bilgisi de yer aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!