Türk dizileri Türkiye'ye ilgilerini artırdı

İstanbul Aydın Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Temin Birimi Koordinatörü Selman Arslanbaş, Türk dizilerinin izlenme oranlarının Türk Cumhuriyetleri'nde artmasıyla öğrencilerde Türkiye algısının daha ağır basmaya başladığını bildirdi.

Türk dizileri Türkiye'ye ilgilerini artırdı
Türk dizileri Türkiye'ye ilgilerini artırdı
GİRİŞ 18.02.2014 12:28 GÜNCELLEME 18.02.2014 12:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Arslanbaş, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de yayınlanan yerli dizilerin Türk Cumhuriyetleri arasında hızla yayılmasının, diğer yabancı dizilerin yerini almasının, Türkiye'yi yükseköğretim için tercih eden öğrencileri de olumlu yönde etkilediğini belirtti.

Türk kültürünü, tarihini ve şehirleri yakından tanıma fırsatı bulan öğrencilerin, düzenlenen eğitim fuarlarına yoğun ilgi gösterdiğini aktaran Arslanbaş, Kazakistan'da bu yıl 11.'si düzenlenen "Globus Uluslararası Eğitim Fuarı"nda ilgi odağı olan Türk üniversitelerinin de başarıyla temsil edildiğini ifade etti.

"Türk kültür ve tarihine olan ilgi, öğrencilerin seçimlerini etkiledi"

Arslanbaş, bu yıl 3. kez fuara katılan İstanbul Aydın Üniversitesi ile 20'ye yakın Türk üniversitesine Kazak öğrencilerin ilgisinin büyük olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Türk dizilerinin izlenme oranlarının bu bölgede artmasıyla birlikte öğrencilerde Türkiye algısı daha ağır basmaya başladı. Türk kültür ve tarihine olan ilgi, öğrencilerin seçimlerini etkiledi. Önceki yıllarda Çin ve Rusya'nın etkisinde olan Kazakistan'ın son yıllarda Türkiye'ye olan ilgisi, öğrenci sayılarına da yansıdı. Bu tercihlerin artmasında Yükseköğretim Kurumu'nun 'uluslararasılaşma' hedefleri için yapmış olduğu çalışmaların da etkisi büyüktür. 2011 yılında 200 civarında Kazak öğrenci yükseköğrenim için Türkiye'yi tercih etti ve şu anda bu rakam bini aştı. Kazak öğrenciler ülkemizi daha çok araştırıyor, üniversitelerin web sitelerini ziyaret ediyor ve fuarlara katılıyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • senol kayıkçı 10 yıl önce Şikayet Et
    //////. büyüksen böyle büyüksün herkes sana hayran olacak yoksa lafla olmaz bu işler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!