Erdoğan: Türkiye'yi alaşağı etmeye çalışanlar var

Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan, TGRT Haber'de yayınlanan ''Konuşacak Çok Şey Var'' programına konuk oldu.

GİRİŞ 25.02.2014 00:58 GÜNCELLEME 25.02.2014 01:46

İbrahim Erdoğan programda gündeme dair çok önemli açıklamalar yaptı.

''TÜRKİYE'Yİ AL AŞAĞI ETMEYE ÇALIŞAN GRUPLAR VAR'' 

''2010 referandumundan sonra, daha milli daha yerli, kendi silahını, kendi tankını hatta kendi uçağını üreten ve bir çok konuda dışa bağımlılıktan kurtulmaya çalışan, IMF'yi artık bu ülkeden göndermiş , daha özgür, ekonomik açıdan bağımsızlığını ilan etmiş, bayrağından hiçbir parçayı bir yere teslim etmemiş bir Türkiye modeliyle yürüyor sayın Başbakan. 

Bu durum da dışarda Türkiye'nin dostu olmayanları çok ciddi rahatsız ediyor ve dolayısıyla bugün devletin eteğinden çekmeye çalışan onu al aşağı etmeye çalışan gruplar var.'' 

''CEMAAT EN BÜYÜK KAZANIMLARINI AK PARTİ DÖNEMİNDE YAŞADI'' 

''AK Parti hükümeti kurulduğundan bu yana 11,5 yıl geçti ve cemaat diye tabir ettiğimiz bu hizmet grubu bütün tarihi boyunca en büyük kazanımlarını AK Parti hükümeti döneminde yaşadı. 

Önleri açıldı her türlü işlerini rahat yaptılar, büyüdüler, geliştiler, daha fazla okul , eğitim programı, şirket yaptılar ve her türlü şeylerini 3'e 5'e katladılar. Peki ne oldu da bu kavga ortamı oluştu bir anda?'' 

''MESELE DERSHANE MESELESİ DEĞİL'' 

''İnsanlar cemat için 'Tamam insana yatırımları, eğitime yatırımları çok güzel destekleyelim' diyor ve herkes destekliyordu. Hükümetler hizmet grubuyla hiçbir dönemde ters düşmedi, her istedikleri yapıldı bunu Başbakan'da dile getirdi ''Ne istediniz de biz vermedik yapmadık'' diye. 

Ama cemaat için her zaman şöyle bir eleştiri vardı; ''Bunlar sanki biraz ılımlı islam, tek tip insan modeli böyle bir çabanın içindeler mi'' hep bunu duyardık biz. 

Ancak geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi ve Pazar İstanbul'da hizmet grubuna yakın bir ekip tarafından Abant Platformu düzenlendi. Burada uluslararası katılımcılar da vardı 'Türkiye'nin Eğitim Sorunu Ve Gelecekteki Eğitim Atılımları Ne Olmalı?' başlıklı bir toplantıydı bu ve orada hükümete yönelik Türkiye'nin yönetimine yönelik maddeler sıralandı. 

Maddeler arasında, 'Devletler eğitimle yola çıkarak insanlarını, vatandaşlarını tek tipleştirmemeli onları bir yere kanalize etmemeli' diye bir şey vardı. 

Yıllar yılı hizmet bundan dolayı eleştirildi şimdi ne oldu da aynı şeyi hükümet için dile getirdiler. Çünkü mesele dershanelerin kapatılma hadisesi olmuş olsaydı, bu 2007 yılından beri gündemde olan bir şeydi eğitim reformu adı altında dershanelere ihtiyaç olmaksızın orta öğretim müfredatına konacak dershane eğitimi üniversiteye hazırlık eğitimi zaten hazırlığı yapılan bir şeydi. Demek ki asıl mesele dershanelerin kapatılması hadisesi değilmiş.''

''TÜRKİYE'Yİ İFLAS ETMİŞ, YERLE YEKSAN OLMUŞ GÖSTERMEK İSTİYORLAR'' 

''Şimdi öyle bir noktaya geldik ki, dışarıdaki, daha bağımsız daha özgür kendi kendine yeten ve dünya ekonomileri arasında ilk 10'a 15'e girebirlir algısı yerine, tam tersine Türkiye'nin bitmiş, iflas etmiş, yerle yeksan olmuş algısını yerleştirmek için bir yayın politikası ve çalışmaları yapıyorlar.''

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi