"Dinleme için İsrail'de eğitim aldılar"

Fetullah Gülen'in bir dönem sağ kolu olan Yazar Latif Erdoğan cemaatin dinlemeler konusunda İsrail'de eğitim aldığını açıkladı.

GİRİŞ 18.03.2014 00:10 GÜNCELLEME 18.03.2014 13:44
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Cemaatin en flaş isimlerinden Yazar Latif Erdoğan'dan flaş bir iddia daha. Dinlemelerle ilgili konuşan Erdoğan, Gülen'in dinlemelere ilgisinin çok eski olduğunu söyledi.

CEMAAT İSRAİL'DE EĞİTİM ALDI

Erdoğan dehşet veren bir bilgiyi de paylaştı. Latif Erdoğan cemaatten bir kişinin kendisine dinlemeler için İsrail'de eğitim aldığını söylediğini açıkladı.

GÜLEN KENDİ CEMAATİNİ BİLE DİNLETİYORDU

Latif Erdoğan Gülen'in kendi cemaatini de dinlettiğini hatta sohbetlerinde cematine o dinlemelerdeki bilgilere ilişkin açıklamalar yaptığını anlattı.

YORUMLAR 21
  • Hüseyin Özdal 10 yıl önce Şikayet Et
    . İslâm, yönetimin polisiye yönetim olmasını haram kılar. İslâm Devletinde polis veya aynı işi yürüten başka bir isim altındaki organ aracılığıyla devlet başkanı (Halife) suçluları ve fasıkları cezalandırır. Otoritenin dışına çıkanları, isyankârları yola getirir, taşkınlık yapanlara karşı koyar.
    Cevapla
  • Hüseyin Özdal 10 yıl önce Şikayet Et
    . Herkes çok iyi biliyor ki Türkiye'de telefon dinlemeleri ve devletin kendi halkından olan insanlar hakkında istihbarat çalışmalarını ve imkânları ölçüsünde her türlü takibi yapması yeni değildir. Bunların tümü Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana yapılmakta olan hususlardandır. Bugün kendi çıkarları açısından zararlı gördükleri için MİT yasasına karşı çıkanlar, işin sonucu kendilerine dokunmadığı Cumhuriyet tarihi boyunca bu meseleyi hiç irdelemediler.
    Cevapla
  • Hüseyin Özdal 10 yıl önce Şikayet Et
    . İslâm tarihi boyunca tecessüs (istihbarat) faaliyetleri hususunda şer'î hükümler uygulanmış ve İslâm toplumunda suç işleme oranı binde, on binde bir oranlarıyla ifade edilmiştir. Her şeyden önce bu Allah'ın ve Rasulü’nün belirlemiş olduğu bir hükümdür, çözümdür. Meseleye bu şekilde bakılmalıdır..
    Cevapla
  • Hüseyin Özdal 10 yıl önce Şikayet Et
    . Burada şöyle bir itiraz ileri sürülemez: Devlet içeride çıkarmış olduğu kanunlara aykırı davranışlarda bulunan kimseleri tespit edebilmek için tecessüs faaliyetlerini yapmak zorundadır. Aksi takdirde her alanda bozulmalar meydana gelir. Örneğin ülke içerisinde uyuşturucu ticareti, kara para aklama, hırsızlık ve yolsuzluk, organize suçlar ve terör eylemleri gibi günümüz dünyasında en fazla görülen suçlara karşı devletin çalışma yapması ve bunları tespit etmesi ancak tecessüs faaliyetleri ile mümkündür. Bu türden faaliyetler yapılmadığı takdirde meydan çetelerin ve kanun dışı faaliyet gösteren kimselerin eline geçer, ülkede anarşi ve kargaşa hakim olur. Bu ve benzeri itirazlara karşı şunları söyleriz: Örneğin günümüz Türkiye'sinde özellikle son yıllarda tecessüs faaliyetlerinde aklın alamayacağı kadar ileri düzeyde teknolojik gelişmelerin varlığına rağmen devlet, ne uyuşturucu faaliyetlerini, ne yolsuzlukları ve ne de bunun dışındaki diğer kanun dışı faaliyetleri durduramamıştır.
    Cevapla
  • Hüseyin Özdal 10 yıl önce Şikayet Et
    . Şu anda içerisinde yaşadığımız ülkede devlet başkanından en altta var olan insanlara varıncaya kadar herkes telefonlarının, e-maillerinin, evlerinin, kısacası hayatlarının her alanının dinlendiğinden şüphe eder hale gelmiştir. Bu nedenle telefonda kadın kocasıyla, baba oğluyla, anne kızıyla, devlet dairelerinde her kademede bulunan görevliler birbirleriyle konuşmaktan çekinir hale gelmişlerdir. İşte bu anlamıyla da toplum tümüyle ifsat edilmiştir. Ve bu ifsat Cumhuriyet tarihi boyunca en fazla AK Parti iktidarı dönemindeki uygulamalarla kendisini göstermiştir. İslâm, tecessüste bulunmayı yalnızca fiilen ve hükmen harbi olan kimseler ile onlarla ilişki içerisinde bulunan tebaadan kimseler hakkında caiz görmüş daha doğrusu bunun yapılmasını farz kılmıştır. Yani İslâm devletinde istihbarat çalışmalarının hedefi dar-ul İslâm’ın dışındaki diğer devletlerdir. Çünkü Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem böyle yapmıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz