Seyit Rıza ile ilgili çok konuşulacak iddia

Cafer Solgun, Dersim katliamı sırasında asılan Seyit Rıza ve arkadaşlarının cenazelerinin yakıldığını ve küllerinin savrulduğunu iddia etti.

Seyit Rıza ile ilgili çok konuşulacak iddia
Seyit Rıza ile ilgili çok konuşulacak iddia
GİRİŞ 20.11.2014 07:44 GÜNCELLEME 20.11.2014 09:50
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Taraf gazetesi yazarı Cafer Solgun önemli bir iddiada bulundu. Solgun, Dersim katliamı sırasında asılan Seyit Rıza ve arkadaşlarının cenazelerinin Fırat Nehri'nin kıyısında yakıldığını ve küllerinin savrulduğunu iddia etti. Solgun, devlete bir çok kez 1937'de asılan Seyit Rıza ve arkadaşlarının mezar yerlerini öğrenmek için başvurduklarını fakat bir türlü sonuç alamadıklarını söyledi. Solgun, yapılan resmi bir çok başvuruya "Böyle bir olay kayıtlarımızda bulunmamaktadır" cevabı aldıklarını söyledi. 

"Bunun dalga geçmek" olduğunu belirten Solgun, Seyit Rıza ve arkadaşlarının cenazelerine ne yapıldığını devletin açıklamak zorunda olduğunu söyledi.
 
Solgun, "Biz biliyoruz ki Seyit Rıza ve arkadaşlarının cenazelerini, Fırat Nehri'nin kıyısında yaktınız ve küllerini de savurdunuz" dedi.
 
Ahmet Hakan'ın "Bunu nereden biliyorsunuz?" sorusuna Solgun, "Bu yaygın bir rivayettir" diye konuştu ve bunun belgesinin devlet kayıtlarında olması gerektiğini kaydetti.

Solgun bu açıklamaları CNN Türk televizyonunda yaptı. 

YORUMLAR 11
  • katliam benim 9 yıl önce Şikayet Et
    benim bildigim dersimde 33 asker katledildi onun haricinde kim kimi katletmis anlamadin o hain olmasaydi 33 askeri sehit etmeseydi o haine kimse ne ne dokunur nede gebertirdi yakilmis olsa idi o vatan hainlerinin alevi kimligi altina saklanan ingiliz casusu ermenilerin elinde bir belgesi olurdu 33 askeri katletmeyi bilyorlarda o anlari takip etmek fotograflayi ölümsüzlesdirmeyimi becerememisler varsayimlarla sahte fikir yürütmele kendinizden baska kimseye zarar veremezsiniz efendiler kahraman marasta akibetinizi ararsiniz
    Cevapla
  • MUSA 9 yıl önce Şikayet Et
    Dersim tartışmalarının kime ne faydası var? Yapanları geri getirip yargılayamazsın.İsyan çıkaranlara suçsuz diyemezsin.İsyanı bastıranlara suçlu diyemezsin.Nedir amacı bu tartışmayı çıkaranların? Yav akardeşim 2x2=4 gibi bir şey , Aleviler ekseriyetle seçimde CHP yi destekler.O kadar.Sen ne dersen de.Kessen dönmezler yav.Yine CHP yi tutarlar.
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    iyi olmus. Yoksa bununda mezarini anitkabir gibi tapinak haline getirirler bu tüncelili aleviler
    Cevapla
  • şaşırmaya gerek yok.. 9 yıl önce Şikayet Et
    paranoya ve masallara inançları tamdır kızılbaşların
    Cevapla
  • metiz 9 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların inanç ve kültürlerini yazılı hale getirme imkanını sunmazsan sözlü kültürle aktarmak zorunda kalırlar. Senin gibi zihniyetlerde bu zulümden komiklikler çıkarır.
    Cevapla
  • Yalancı Şakir 9 yıl önce Şikayet Et
    AKP resmen devleti yıktı ama kimsenin haberi yok.Bile bile adamlara devleti yıktırdınız 200 KM asfalt yaptı diye adamın ayağının altını öpmediğiniz kaldı.Bu topluma herşey mübah,d arbede mübah herşey mübah.
    Cevapla
  • metiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Kendi vatandaşını ötekileştiren, 80 yıllık tarihini sır gibi saklayan, dayatmaları demokrasi adına yapan, kendi doğrularından başka doğru tanımayan anlayışın hakim olduğu yerde Devlet yoktur zaten. Olmayan Devlette yıkılmaz dert etme.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak