Seyit Rıza Kimdir? sorusuna güldüren cevap!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bir TV kanalında Dersim ve Alevilerle ilgili sorulara kaçamak cevaplar verdi.

GİRİŞ 11.12.2014 23:07 GÜNCELLEME 11.12.2014 23:23
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de Didem Arslan Yılmaz'a konuk olduğu programda, 'Seyit Rıza kimdir' sorusuna 'bir insandır' cevabını vererek ekran başındakileri güldürdü. 

Kılıçdaroğlu'nun bu sorusu üzerine sunucu Didem Arslan, bir an durakladıktan sonra soruyu yineledi. CHP lideri yine cevap veremedi, Seyit Rıza'dan bir söz alıntılamakla yetindi. 

SUÇU OSMANLI'YA ATTI

Sunucunun Dersim'le ve Alevilerle ilgili diğer sorularına da cevap vermekten kaçınan, kaçamak cümleler kuran Kılıçdaroğlu, CHP döneminde yapılan Dersim katliamıyla ilgili yorum yapmazken, suçu Osmanlı'ya attı. 

Kılıçdaroğlu, Osmanlı'nın Alevilere ve Dersimlilere zulmettiğini iddia ederek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. 

YORUMLAR 13
  • GSLİ 9 yıl önce Şikayet Et
    madem öyle biraz önce adını söylediğin seyid rıza kaç yılında kimler tarafından idam edildi bide onu söyle. hatta ben söyleyeyim 1937 yılında. Benim bildiğim 1923 yılında Cumhuriyet ilan edildi.
    Cevapla
  • Murat Y. 9 yıl önce Şikayet Et
    Müstehaktır.
    Cevapla
  • Sinan TERLİ 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamı insan olarak seviyorum.Çook komik.İnsanları eğlendiriyor
    Cevapla
  • kadir tartar 9 yıl önce Şikayet Et
    Karsli Asker A.Demirtasin Anlatimi: Dersim direnişine katılan bir askerin anlattıkları da tarihin aynası niteliğindedir. Anlatılanlardan Kars’lı olduğunu öğrendiğimiz A. Demirtaş “Köylüleri topluyorduk bir araya, ‘Sizleri kurtaracağız’ diyerek uygun gördüğümüz yerlere götürüp makineli tüfeklerle tarıyorduk. Kadın, bebe, ihtiyar, genç demeden hepsini öldürüyorduk. Subaylar ‘Hiçbir Alevi’yi sağ koymayın öldürün’ diyorlardı. Daha sonra cesetlerin başına erler kurtlar gibi üşüşüyorlardı, kollarını sıvazlayıp altınları kapmak için hırsla bir yarış başlıyordu. kolları parçalayarak, keserek altınlar kapışılıyordu. Hatta altın dişler bile sökülüyordu. Velhasıl bu tür şeyler yapıldı. Bugün Kars’ta Dersim zenginleri var. Bunların zenginlikleri oradan kalma.” diyor.
    Cevapla
  • v.g 9 yıl önce Şikayet Et
    İşte Genel Beşkan dediğiniz böyle olur.Ülke için o kadar çok çalışmış ki tarihimizi öğrenmeye zamanı kalmamış. Herhalde okuduğu yıllarda tarih dersi çok kötü idi. Normal, Milletvekilleri Osmanlıca dersi için Mezar taşlarını mı okuyacaklar demedimi. İşt CHP klasikleri........!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi