Sinan Çetin: Türkiye'nin adı Osmanlı olmalı

Ünlü yönetmen Sinan Çetin, Türkiye adının Osmanlı olarak devam etmesini istediğini söyledi.

Sinan Çetin: Türkiye'nin adı Osmanlı olmalı
Sinan Çetin: Türkiye'nin adı Osmanlı olmalı
GİRİŞ 12.01.2015 01:29 GÜNCELLEME 12.01.2015 19:13
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Ülke TV'de Esra Elönü'nün sunduğu Arafta Sorular programının bu haftaki konuğu ünlü yönetmen Sinan Çetin'di.

"Adımız Osmanlı olarak devam etmeli" vurgusunda bulunan Sinan Çetin, şu açıklamalar da bulundu;

"TÜRKİYE'NİN ADI OSMANLI OLMALI"

"Türkiye'nin adının Osmanlı olarak devam etmesini isterdim. Sözlerim gericilik olarak düşünülmesin, tam tersine devrimci konuşuyorum. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti, tüm zenginliklerimizi kapsamıyor"

MUHALEFET O KADAR KARANLIK Kİ...

Ben Ak Parti hayranı değilim. Ama ben Ak Parti'ye yapılan muhalefetten ötürü tiksiniyorum. Sadece karşı tarafa baktığımda o kadar karanlık ki bu tarafta ki aydınlığı tercih ediyorum. "

YORUMLAR 80
  • Atilla 9 yıl önce Şikayet Et
    Öyle mi? Sinan Çetin çok önemli,o dediyse hemen ülkenin adını değiştirmeliyiz...Çözüm sürecine de faydası olur...Allah sizlere akıl-fikir ihsaneylesin,ülkedeki olaylara ve dünyaya biraz daha dikkatli bakın.. Futbol takımı tutar gibi siyaset yapıyor hayatınızı fanatizmle sürdürüyorsunuz.Kendi aptallığından bizi de yakanlar sizlere hakkım haram olsun..Ahirette görüşürüz..
    Cevapla
  • adalet 9 yıl önce Şikayet Et
    Cok guzel bir fikir kamu oyuna sunalim oylansin
    Cevapla
  • salim dereli 9 yıl önce Şikayet Et
    sinan çetin' i en son bir türkçe olimpiyatlarında gülen'e iltifat ederken hatırlıyorum. onun için hakkında iyi düşünmüyordum. ama bu çıkışı büyük yürek isteyen, müslüman ve aydın düşüncelere tercüman olan bir davranış olmuş. yozlaşmış ve değerlerimizle sürekli kavgalı olan sanat dünyasına örnek olması dileğiyle! kendisini yürekten tebrik ediyorum.
    Cevapla
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Senin filmlerini Türkler seyretmiyor galiba, Sinan Çetin. Herkes kendi işini yapsın. Bir film çek adını da istediğin gibi koy bakalım kaç kişi seyrediyor.
    Cevapla
  • Uğur Yazıcı 9 yıl önce Şikayet Et
    Aslında Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok kapsayıcı,Sinan Çetine katılmıyorum bu konuda.Osmanlıya hayır mı!!Elbette ki değil ancak burada söylenende kasıt olduğunu düşünüyorum!!Olmayabilir de...Bana bunu daha önce söyleseydiniz ben de hiç duraksız evet derdim ama artık bunca yaşanandan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti bizimdir.Atalarımızdan öyle devraldık,torunlarımıza öyle devredeceğiz.Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ancak ve ancak anayasasındaki insan hakları konusunda değişiklikler yapılabilir.İnancımızın o eşsiz ve engin hak ve hukuku yaşayanlara sunulur sa daha Sosyal bir devlette huzur ve güven içinde yaşarız bu da diğer insanlara(Devletlere)örnek olur.Hayat ileriye akıyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!