TRT World Dünya Mülteci Günü’ne dikkat çekiyor!

TRT World Dijital, ‘Savaşın İnsanları’ Projesi ile Dünya Mülteci Günü’ne dikkat çekiyor!

TRT World Dünya Mülteci Günü’ne dikkat çekiyor!
TRT World Dünya Mülteci Günü’ne dikkat çekiyor!
GİRİŞ 21.06.2016 11:05 GÜNCELLEME 21.06.2016 11:05

İngilizce yayın akışı, zengin haber ve belgesel içeriği ile dünya haberciliğine yeni bir bakış açısı getirmeyi amaçlayan TRT World, 20 Haziran Dünya Mülteci Günü’ne dikkat çeken ‘Savaşın İnsanları’ adlı anlamlı bir proje başlattı.

TRT World, savaşa maruz kalan her kesimden insanı, farklı bakış açıları ile yansıttığı ‘Savaşın İnsanları’ Projesi ile bireylerin bir mülteci olarak değil, bir insan olarak tanınmasını sağlamayı amaçlıyor.

TRT World Dijital Ekibinin başlattığı proje, kısa film, fotoğraf ve röportajlardan oluşuyor.

Humansofwars uzantılı Facebook, Twitter ve Instagram hesapları üzerinden paylaşılacak olan kısa film, fotoğraf, röportajlar, istatistik ve manşet haberlerinin arkasındaki gerçek insan hikâyelerini tüm çıplaklığı ile tanıtacak. Proje, savaştan etkilenen tüm savaş mağdurları başta olmak üzere doktorlar, hümanistler, mağdurlara yardım eden sıradan insanlar gibi ‘Savaşın İnsanlarını’ ele alacak.

TRT World Dijital Strateji Direktörü Murat Akgüç, tüm dünyanın meselesi olan mülteci konusun önemini vurgulayarak, şunları söyledi: "Mayıs ayında Türkiye'de düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi'nin temel sorumluluklarından biri de insanlığa yatırım için çağrı oldu. TRT World de bu sorumluluğunu yerine getirmek adına başlattığı ‘Savaşın İnsanları’ Projesi ile olağanüstü zorlukların üstesinden, insanlık ruhu ile gelen sıradan insanların hikâyelerini yansıtarak tüm insanları ortak bir zeminde birleştirmeyi amaçlıyor.”

Savaşın İnsanları Projesi sosyal medya platformlarında www.facebook.com/humansofwars, www.twitter.com/humansofwars, www.instagram.com/humansofwars adreslerinden izleyici ile buluşacak.

Sosyal Medya Platformları

Facebook www.facebook.com/humansofwars

Twitter www.twitter.com/humansofwars

Instagram www.instagram.com/humansofwars

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı