'Resmi ilanlar radyo ve TV'de de olacak'

RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Güleryüz, resmi ilanların radyo ve televizyonlarda da yayınlanması için çalışma yaptıklarını açıkladı.

'Resmi ilanlar radyo ve TV'de de olacak'
'Resmi ilanlar radyo ve TV'de de olacak'
GİRİŞ 06.02.2012 14:59 GÜNCELLEME 06.02.2012 14:59

Güleryüz, Kayseri Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde yaptığı açıklamada, mesleğin çağdaş standartlarda icra edilebilmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.

Yasal mesleki düzenlemelerde mümkün olduğunca etkili olmaya çalıştıklarını vurgulayan Güleryüz, bu konuda da önemli ölçüde başarı sağladıklarına inandıklarını kaydetti.

Güleryüz, sektörlerinin bir dönüşüm sürecinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Bir taraftan teknolojik gelişmeler, öbür taraftan radyo televizyon yayıncılığında bütün dünyada başlayıp bize de sirayet eden bir yapı değişikliği var. Bunlar çerçevesinde eğitim programları uygulamayı hedeflemiştik.

Bu çerçevede AB ile yürüttüğümüz bir projemiz, diğer tarafta da İstanbul Kalkınma Ajansı ile 'RATEM Akademi' adlı eğitim projemiz var. Bu projeler hayata geçtiğinde, öncelikle üyelerimizin, bütün meslektaşlarımızın dünyadaki gelişmelere ayak uydurarak bu dönüşümün gerisinde kalmamasını, yeterli donanımı bu eğitimlerle almasını sağlayacağız.

Diğer taraftan da AB projesi kapsamında, meslektaşlarımıza AB'de geçerli bir sertifika vererek mesleğin icrasında, gelirlerde, mesleğin imajında biraz daha çıtayı yükseğe taşımış olacağız.''

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Güleryüz, yerel ve bölgesel yayın yapan meslektaşlarının yeteri kadar reklam alamamaktan şikayet ettiklerini söyledi.

''Resmi ilanların radyo ve televizyonlarda da yayınlanması''

Gelirleri artırıcı birtakım önlemler alınması gerektiğini vurgulayan Güleryüz, şöyle devam etti:

''Bu konuyla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Bu çok önemli bir sorun gibi görünüyor. Bir taraftan resmi ilanların radyo ve televizyonlarda da yayınlanması için çalışma yürütüyoruz.

Tabi burada amaç, gazetelerin payından pay almak değil. Çünkü, 3984 Sayılı Kanun yürürlükte olduğu dönemde radyo ve televizyonların kamu ilanlarını ücretsiz yayınlama yükümlülüğü vardı.

Bu yeni kanunla beraber bu yükümlülük, tütünlü mamullerle mücadele dışında kaldırıldı. Biz şimdi kamu otoritesine diyoruz ki muhtemelen bu ilanları sizin yayınlama isteğiniz devam ediyor.

Biz bunları ücreti karşılığı yayınlayalım. Bununla ilgili yasa değişikliği yapmak gerekiyor. Bu konuda da çalışıyoruz.

Bunun meslektaşlarımızın gelirlerine önemli ölçüde katkı sağlayacağına inanıyoruz ama kesinlikle Basın İlan Kurumu vasıtasıyla gazetelere dağıtılan ilanların bütçesinden pay alınmayacak, ilave bir bütçe ve farklı bir kalem olacak. Toplam bütçenin büyümesi açısından yazılı basına da olumlu yansıması olacağını düşünüyoruz.''

Güleryüz, yetişmiş eleman sıkıntısı da yaşadıklarına işaret ederek, bunu eğitim programlarıyla aşmaya çalışacaklarını söyledi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ise yerel ve bölgesel basın kuruluşlarının reklam alma konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığını kaydetti.

İstanbul'daki ajanslardan gelen reklam oranının yüzde 30-40'larda kaldığını vurgulayan Altınkaya, daha çok yerel kaynaklardan reklam alabildiklerini ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti