Midibüs kamyona çarptı: 20 yaralı

Konya'da midibüsle kamyonun çarpışması sonucu çok sayıda vatandaş yaralandı.

GİRİŞ 25.11.2014 13:13 GÜNCELLEME 25.11.2014 13:49

Konya'da Beyşehir'den Konya'ya yolcu taşıyan midibüs, kar nedeniyle kayganlaşan yolda, kontrolden çıkıp kayması sonucu zincir takmak için yolun sağında park halinde olan kamyona çarptı. Kazada midibüs sürücü Ali Özkaral ile birlikte 20 kişi yaralandı.

Araç içinde sıkışan ve sol ayağı kırılan sürücü Özkaral ise yaklaşık yarım saat süren çalışma sonucu sıkıştığı yerden kurtarıldı. Kaza, bugün saat 08.30 sıralarında Konya- Beyşehir karayolu Kent Ormanları Mevkii'nde meydana geldi. Beyşehir'den Konya'ya yolcu taşıyan 50 yaşındaki Ali Özkaral yönetimindeki 42 BEF 43 plakalı midibüs, rampa aşağı indiği sırada kar nedeniyle kayganlaşan yolda, kontrolden çıkıp kayması sonucu, zincir takmak içi yolun sağında park halinde olan 52 yaşındaki Sinan Çakmak'ın kullandığı 06 BM 6558 plakalı lastik yüklü kamyona çarptı. Kazada midibüs sürücüsü Ali Özkaral ile birlikte 20 kişi yaralandı. Yaralılardan 10'u olay yerinde ambulanslarda tedavi edildi, 10'u ise ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

ARAÇ İÇİNDE CAN PAZARI   

Yaralılardan midibüs sürücüsü Özkaral, araç içinde sıkıştı. Yüzü kanlar içinde kalan ve sağ ayağı kırık olan Özkaral, AFAD ve itfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışması sonucu sıkıştığı yerden çıkartıldı. Ambulansa alınan Özkaral, Meram Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı.

KIŞ LASTİĞİ

Polis, kaza yerinde yaptığı inceleme de midibüsün sadece sağ arka lastiğinin kış lastiği olduğunu belirledi. Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların kış lastiğini takma zorunluluğunun 1 Aralık’ta başlayacağı hatırlatıldı.

ZİNCİR TAKMAK İÇİN KAMYONDAN İNMİŞ

Kazadan yara almadan kurtulan kamyon şoförü Sinan Çakmak ise, lastiklerine zincir takmak için aracını park ettiğini belirtti. Çakmak, ''Kar nedeniyle yolda güçlükle ilerlemeye başladım. Bir de rampa yukarı çıkıyordum. O yüzden aracımı park edip, zincir takmak için kamyondan inmiştim. O sırada midibüs gelip, kamyona çarptı.

3.5 SAAT YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Kazanın olduğu noktada trafik zaman zaman tek şeritten ulaşıma açıldı. Bu nedenle de bekleyen araçlar metrelerce kuyruk oluşturdu. Ulaşıma açıldıktan sonra yoluna devam etmek isteyen araçlar ise güçlükle hareket edebildi. Kaza nedeniyle kent merkezi çıkışındaki Akyokuş mevkiinden itibaren Beyşehir’e gidiş istikameti ulaşıma kapatıldı. Yaklaşık 3.5 saat sonra yeniden ulaşıma açıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan, 'altından kalkmamız zor olacaktır' diyerek uyardı: Acele etmeliyiz!
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...