Kurtarılmayı beklerden donarak öldüler

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Tendürek Dağı Gökçebulak köyü mevkiinde uçuruma yuvarlanan araçtaki 3 kişi, sıkıştıkları yerden çıkamayınca donarak hayatını kaybetti.

Kurtarılmayı beklerden donarak öldüler
Kurtarılmayı beklerden donarak öldüler
GİRİŞ 27.12.2011 21:44 GÜNCELLEME 27.12.2011 21:44

Diyarbakır'dan 34 HE 9527 plakalı otomobille yola çıkan İhsan Çiçekli ve Sadulah Güzel, Doğubayazıt ilçesine gelmek için Tendürek Dağı mevkiine geldiklerinde Soğuksu köyünde yol kenarında el kaldıran Servet Okay'ı da araca aldı.

İlçeye 38 kilometre uzaklıktaki Gökçebulak köyü yakınında buzlanma nedeniyle kontrolden çıkan otomobil, 80 metrelik uçuruma yuvarlandı. Havanın çok soğuk olması ve kimsenin kazayı fark etmemesi, araçta sıkışan 3 kişinin donarak hayatını kaybetmesine neden oldu.

Araçtakilerin yakınlarının jandarmaya haber vermesinin ardından sabah erken saatlerinde Tendürek Dağı ile Doğubayazıt arasında arama çalışması başlatıldı. Aracın yuvarlandığı uçurumun yakınlarında görülen lastik izlerini takip eden vatandaşlar, uçuruma düşen aracı buldu. Olay yerine gelen ve jandarma ekipleri tarafından donarak öldükleri belirlenen şahıslar, 3 saatlik bir uğraşın ardından vatandaşlar tarafından sıkıştıkları araçtan çıkarılarak ambulansla Doğubayazıt Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Savcının burada yapacağı otopsinin ardından cenazelerin sahiplerine teslim edileceği belirtildi.

Doğubayazıt Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, söz konusu kazanın dün akşam saatlerinde meydana geldiğini ve sabah kendilerine bilgi ulaşmasıyla birlikte hemen harekete geçtiklerini belirtti. Kar yağışı ve bölgenin uçurum olması sebebiyle kazanın kimse tarafından fark edilemediğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bize sabah saatlerinde kaza bilgisi ulaştı. Böyle bir durumda bize önceden bilgi gelse hava şartı ne olursa olsun bizim arama kurtarma ekibimiz yola çıkarak gerekeni yapardı. Sabah saatlerinde bilgi gelir gelmez jandarma ve sağlık ekiplerimiz kaza yapan araca ulaştı. Kaza esnasında 3 vatandaşımız aldıkları darbe sonucunda yaşamlarını yitirmiştir. Maalesef kazanın bilgisi bize geç ulaştığı için müdahalemiz gecikmiştir" dedi.

kullan

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor