Ünlü şarkıcı 11 Eylül'ü araştırdı Müslüman oldu

Fransız asıllı Filipinli ünlü şarkıcı Julien Drolon, bir konferans için geldiği Eskişehir'de Müslüman olma sürecini anlattı. Drolon, 11 Eylül saldırısı sonucunda giriştiği araştırmanın akabinde Müslüman olduğunu

Ünlü şarkıcı 11 Eylül'ü araştırdı Müslüman oldu
Ünlü şarkıcı 11 Eylül'ü araştırdı Müslüman oldu
GİRİŞ 24.09.2013 12:02 GÜNCELLEME 24.09.2013 12:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Drolon, 11 Eylül saldırısı sonucunda giriştiği araştırmanın akabinde Müslüman olduğunu, bunu da sosyal paylaşım sitesi 'Facebook' adresi üzerinden ilan ettiğini söyledi. "11 Eylül hadisesinde işin aslı nedir diye çok merak ettim ve anladım ki bu saldırıyı Müslümanlar yapmamış. Bir anda İslamiyet'e merak sardım." diyen Drolon, "İnternetten, gazetelerden, dergilerden İslamiyet'le alakalı araştırmalar yaptım. Aradığım soruların cevabını İslam'da buldum. Allah bana Kur'an'ın nurlarını tanıttırdı. İlk defa Risale-i Nur'u bir bayandan aldım. Kur'an'ın hakikat olabileceği noktasında tamamen teslim oldum." diye konuştu.

Eskişehir'de Çare Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği ve Gül-Der'in organize ettiği 'Dünya'da İslam ve İstikbal' konulu konferans gerçekleştirildi. Odunpazarı Kurşunlu Külliyesi'ndeki konferansta, Filipinler Barış Elçisi Dr. Mehmet Rıza Derindağ, Mindanao Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Prof. Dr. Norma Serif, Filipinler Diyanet Müsteşarı Salem Demuna, Filipinler Mindanao State University İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Panda, Filipinler Diyanet Müsteşarı Prof. Esmail Ebrahim, Mindanao State University Rektörü ve Emekli Büyükelçi Prof. Dr. Sukarno Tanggol, Kilise Başpapazı Prof. Quivido Origenes ve Fransız asıllı Filipinli ünlü şarkıcı Julien Drolon birer konuşma yaptı.

'FİLİPİNLER, BİR FİLİSTİN KADAR EHEMMİYETLİ'

Filipinler'in asırlardan beri Müslüman âlemi içerisinde unutulmuş bir coğrafya olduğunu belirten Derindağ, "Çok fazla gündemimize girmiyor. Fakat bir Filistin meselesi kadar ehemmiyetli bir meseledir. Müslümanken, Hıristiyanlaştırılmış Asya'da ki ender ülkelerden biridir. İspanyollar tarafından zorla, zulümle insanlar Hıristiyan olmaya zorlanmıştır. Ülkenin ismi zaten İspanyol Kralı 2. Filip'ten gelir. Neden Filipinler diye sorarsanız; Biz Filipinleri Asya'nın Ayasofyası olarak görüyoruz." diye konuştu. İslam âlemi olarak büyük sorumluluklarımızın olduğunu vurgulayan Derindağ, "Cami iken müzeye çevrilmiş bir yer Filipinler. Birde II. Abdülhamit oraya çok değerli insanlar göndermiş. Ecdadımızın da oraya çok büyük yatırımları olmuş. Üzerimizde büyük bir sorumluluk hissettik ve orada kaldık." dedi.

JULİEN DROLON MÜSLÜMAN OLMA HİKÂYESİNİ ANLATTI

Şuanda Fransa'da gazetecilik yapan Fransız asıllı Filipinlerin ünlü rock popcusu Julien Drolon, müzik ve şöhret ile uğraşırken bir yandan da 'Allah' arayışını sürdürdüğünü ve sonunda İslam'ı seçtiğini kaydetti. Müslüman olma süreci ile ilgili olarak ilginç detayları anlatan Drolon, "Doğumumdan itibaren sürekli bir Allah, bir tanrı arayışı içerisindeydim. Fakat Katolik bir ülkede dünyaya gelmiştim. Ailem dindar bir aile değildi. Dinle ilgili hiç bir bilgim yoktu, hiç bir şey öğrenmedim onlardan. Fransa'da sürekli ezanı işitiyordum. Hakikaten çok güzeldi. Bende müzisyen ruhu var ama bir türlü cesaretimi toplayıp bu ses nedir, neyle alakalıdır diyemiyordum. Ta ki 11 Eylül hadisesine kadar." ifadesini kullandı.

ABD'den yaşanan 11 Eylül olaylarından sonra işin aslı nedir diye çok merak ettiğini, yaptığı araştırmalarda bu saldırıyı Müslümanların yapmadığını ve yapamayacağını anladığını dile getiren Drolon, "Dolayısıyla bir anda İslamiyet'e merak sardı beni. İnternetten, gazetelerden dergilerden sürekli İslamiyet'le alakalı araştırmalar yapmaya başladım." dedi.

'ALLAH BANA KUR'AN'IN NURLARINI TANITTIRDI'

"Git geller yaşadım uzun süre. Ama kalben artık biliyordum ki İslamiyet hak ve hakikat bir din." diyen Drolon, yaşadığı süreci şöyle anlattı: "Birlikte kaldığım papazlara sorular sormaya başladım. Üçleme inancı, Hz. İsa'nın tanrı veya tanırının oğlu olması, kaderle, haşir ve buna benzer konularda... Bütün sorularım büyük bölümü cevapsız kalıyordu. Bu sorulara cevapları İslamiyet'te bulmaya başladım. O dönemde Cenab-ı Allah bana Kur'an'ın nurlarını tanıttırdı. İlk defa Risale-i Nur'u bir bayandan aldım. Bayan kardeşimiz, beni gördüğü bir yerde bu kitapları vermişti. Aslında dört ay önce kendi içimde Müslüman olmuştum ama şahadet getirmemiştim. İslamiyet haktır. Hiç kimseyle konuşarak değil, internetten araştırarak Kur'an'ın hakikat olabileceği noktasında tamamen teslim oldum. Zaten 4-5 gün önce de Facebook'tan Müslüman olduğumu ilan ettim. Ardından risaleleri bana veren bayandan Nur talebelerinin adreslerini aldım. Onlarla Manlia'da görüştüm. Risale-i Nur derslerine iştirak etmeye başladım."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • selahaddin pile 10 yıl önce Şikayet Et
    avrupa ve islam. ehlivijdan avrupa islm a koşuyor. ya bizdeki yobazlar ın islam düşmanllığına ne demeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti