Tarık Akan filmlerde neden hep Ferit adını kullandı? İşte sebebi;

Türk sinemasında önemli bir yeri olan Yeşilçam'ın usta ismi, oynadığı filmler ile akıllara kazınan Tarık Akan, geçtiğimiz günlerde kanser nedeni ile yaşama gözlerini yummuştu. Öte yandan usta oyuncunun ölümü ardından kendisiyle ilgili detaylar da gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Bu noktada, Tarık Akan'ın filmlerde isminin neden hep Ferit olduğunu biliyor musunuz?. İşte yanıtı haber7.com'da...

Tarık Akan filmlerde neden hep Ferit adını kullandı? İşte sebebi;
Tarık Akan filmlerde neden hep Ferit adını kullandı? İşte sebebi;
GİRİŞ 28.09.2016 12:16 GÜNCELLEME 28.09.2016 12:17
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Tarık Akan ile ilgili tüm güncel gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz..

İŞTE FERİT DETAYI;

Herkes onu Hababam Sınıfı'ndaki Ferit ismiyle tanıdı. Aslında o Ertem Eğilmez'in yönettiği tüm filmlerde Ferit'ti. Bu durumun nedeni Tarık Akan hayatını kaybettikten sonra ortaya çıktı. Ertem Eğilmez filmlerde Tarık Akan'ın Ferit isminin kullanılmasının nedeni Eğilmez'in kaybettiği ve çok sevdiği oğlunun unutulmamasını istemesidir.

Bu nedenle filmlerde esas oğlanı oynayan; Ertem Yenilmez'in "uzun oğlum" diye sevdiği Tarık Akan'a hep Ferit adını uygun görmüştür.

tarık-akan-son-hali

TARIK AKAN KİMDİR? BİYOGRAFİSİ

1949 senesinde dünyaya gelen Tarık Akan aslen Gümüşhane‘lidir. Ortaokul ve Liseyi İstanbul Bakırköy’de tamamlayan usta sanatçı Tarık Akan üniversite eğitimini ise Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği ve İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü'nde tamamlamıştır.

1971 yılında ilk sinema filmi Solan Bir Yaprak Gibi ile oyunculuk kariyeri’ne adım atmıştır ve başarılı bir oyunculuk sergilemiştir.

TARIK AKAN'IN GERÇEK İSMİ

Gercek ismi Tarık Tahsin Üregül olan usta oyuncu, Ses Dergisi'nin yarışmasında birinci seçilerek sinemaya girdi.

SANATINDAN ÖDÜN VERMEDİ

Sinemacılığın kötü gittiği 1975-1980'li yıllarda ticari taksi alarak kiralama sistemi ile ticarete devam edip cinsel içerikli filmlerde yer almamayı tercih eden usta oyuncu, eğitim konusunda da diğer işlerinde olduğu gibi başarılı oldu.

 

YORUMLAR 20
  • ferit 7 yıl önce Şikayet Et
    kime sıranın geldiği belli değil. herkes kendine dikkat etsin.. hesap terazisi çetin...
    Cevapla
  • furkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Adam öldü gitti artık gündemde tutmasak daha önemli haberlere yer versek daha iyi olur
    Cevapla
  • derya 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • gresunlu 7 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH nasil yaşadıysa öyle muamele eylesin..amin
    Cevapla
  • Sero 7 yıl önce Şikayet Et
    Cenazesindeki sevgiye saygıya kalabalığa bakacak olursak muamelesi süper olacak.insanın rızasını alan allahınkini de alır
    Cevapla
  • aga 7 yıl önce Şikayet Et
    Nerden biliyon ceyda en büyük günah zandır zan altında bırakmak bende namaz kılıyorum oruç tutuyorum hemde hastalığıma rağmen ama bu kadar kolay değil cennet dedikodu yap günah al bunlar çok büyük günah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor