Ortalıkta yok! Dünya bu iddiayı konuşuyor

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'la ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı.

Ortalıkta yok! Dünya bu iddiayı konuşuyor
Ortalıkta yok! Dünya bu iddiayı konuşuyor
GİRİŞ 27.09.2014 08:34 GÜNCELLEME 27.09.2014 08:34

Güney Kore medyasına göre, uzun süredir ortalıkta görünmeyen Kuzey Kore lideri sağlık problemleriyle boğuşuyor.

Kuzey Kore'de babası Kim Jong Il'in 2011'de ölümü sonrası iktidara gelen 31 yaşındaki Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un'un hasta olduğu, bu nedenle Komünist Partisi'nin toplantılarına katılmadığı iddia edildi.

Güney Kore basınında yer alan haberlere göre, Kuzey Kore televizyonunun yayınladığı Komünist Parti'nin toplantısında Kim Jong Un bulunmuyordu.

Kuzey Kore'de Komünist Parti toplantılarının lider olmadan yapılmadığını iddia eden Güney Kore Savunma Bakanlığı yetkilileri, Kim Jong Un'un sağlık problemleriyle uğraştığını savundu.

Güney Kore basınında yer alan haberlerde , Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un 2011'de iktidara geldikten sonra Komünist Partisi'nin bütün toplantılarına başkanlık yaptığı da ileri sürüldü.

Kuzey Kore lideri Kim'in son olarak 3 Eylül'de başkent Pyongyang'de halk karşısına çıktığı, o tarihten sonra devlet televizyonuna bile görüntü vermediği ifade edildi.

Kim Jong Un'un aşırı yeme ve içkiden dolayı obezite, diyabet ve yüksek tansiyon gibi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olduğu ileri sürülüyor.

Kuzey Kore lideri Kim'in aileden gelen genetik hastalık guta yakalandığı da iddialar arasında...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!