Radyasyon 'dalga dalga' yayılıyor

Fukuşima Nükleer Santrali, Pasifik Okyanusu'na da radyasyonlu su sızdırıyor.

Radyasyon 'dalga dalga' yayılıyor
Radyasyon 'dalga dalga' yayılıyor
GİRİŞ 22.04.2015 10:00 GÜNCELLEME 22.04.2015 10:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fukuşima Daiiçi Nükleer Santrali'ni işleten Tokyo Elektrik Enerji Şirketi (TEPCO), 2011'deki deprem ve tsunami sırasında tamamı hasar gören drenaj yolundaki sekiz aktarma pompasından Pasifik Okyanusu'na radyasyonlu su sızdığını açıkladı. TEPCO yetkilileri okyanusa pompalardan ne kadar su sızdığını belirlemeye çalıştıklarını belirtti.
Kyodo haber ajansı da, TEPCO'nun, şubat ayında radyoaktif suyun okyanusa karışmaya devam ettiğini belirlemesinin ardından drenaj yolundan kirli suyu pompalamaya başladığını duyurdu.


Japonya'da Mart 2011'deki Fukuşima felaketinin ardından çalışabilir vaziyetteki 48 reaktör Eylül 2013'ten bu yana güvenlik denetimi ve onarım nedeniyle devre dışı bırakılmıştı. Bunlardan yalnızca Kagoşima eyaletindeki Sendai nükleer santralinde bulunan iki reaktörün yeniden faaliyete geçmesi için son onay verilmişti.

YORUMLAR 3
  • Zeki TOKAT 9 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer santral olmadan dünyanın (Türkiye'nin demiyorum) tüm enerji ihtiyacı, kesintisiz olarak, sadece rüzgardan karşılanabilir; Ancak elinde güç olanlarda akıl, çözümü bilenlerde de güç yok. Bu nereye kadar böyle devam edecek, bekleyip göreceğiz...
    Cevapla
  • akkuyu nükleer 9 yıl önce Şikayet Et
    aman bizden uzak olsalar keşke denizler çok temiz ya
    Cevapla
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    alısmak lazım ufak ufak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!