Çin'de tayfun alarmı

Çin'in doğusunda etkili olan tayfun nedeniyle en üst seviyede kırmızı alarm verilirken, 865 binden fazla kişi bölgeden tahliye edildi.

Çin'de tayfun alarmı
Çin'de tayfun alarmı
GİRİŞ 11.07.2015 16:58 GÜNCELLEME 11.07.2015 16:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çin'in resmi Xinhua haber ajansı, ülkenin doğu kıyılarına ulaşan ve özellikle Zhenjiang eyaletinde etkili olan Çan-Hom tayfunu nedeniyle bölgede kırmızı alarm verildiğini duyurdu. Zhejiang'a bağlı Wenling'de 865 binden fazla kişin güvenli bölgeye tahliye edildi. 
Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi, Çan-Hom tayfununun 1949'dan bu yana Zhenjiang eyaletini olumsuz etkileyen en kötü tayfun olabileceğine dikkat çekerken, ülkede yüzlerce uçak ve tren seferi iptal edildiği ve 30 bine yakın teknenin limana geri çağrıldığı ifade edildi.
Öte yandan ülkenin doğu sahilindeki Şanghay kentinde de tayfun alarmı verilirken, diğer eyaletlerden kente uçak seferi yapılamıyor.
Halk, fırtına ve şiddetli yağışlara karşı uyarılırken, Pazartesi gününe kadar tayfunun olumsuz etkisinin sürmesinin beklendiği kaydedildi.
Çin'de hava uyarı sistemi, "mavi, sarı, turuncu ve en üst düzeyde kırmızı" olmak üzere dört aşamadan oluşuyor.

YORUMLAR 3
  • kızılelmaya 8 yıl önce Şikayet Et
    Mazlumların ahından olmasın...
    Cevapla
  • Şefika 8 yıl önce Şikayet Et
    mübarek günde zulüm ettiler ...beter olsunlar. Rabbim doğu Türkistan'daki Suriye'deki Filistin'deki yemendeki bütün kardeslermize yardim etsin. israil ve Çin malini elimizden geldiği kadar boykot edelim.
    Cevapla
  • cesur yürek 8 yıl önce Şikayet Et
    beter olsunlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...