Bilim insanları kanıtladı! Hepimizde varmış!

Bilim insanları, insanoğlunun "yıldız tozu" taşıdığına dair eski bir inanışı yapılan bir araştırmayla destekledi.

Bilim insanları kanıtladı! Hepimizde varmış!
Bilim insanları kanıtladı! Hepimizde varmış!
GİRİŞ 11.01.2017 18:28 GÜNCELLEME 11.01.2017 18:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sloan Dijital Gökyüzü Araştırmalarında (SDSS) görevli bilim adamları, yıldızların atmosferlerindeki kimyasallarla ilgili bilgi edinmek amacıyla New Mexico'da Apache Point Gözlemevi'ndeki teleskobu kullandı.

Çalışmaları sırasında tayf ölçümü tekniğiyle bir yıldızın her elementi ne miktarda içerdiğini ölçen bilim adamları, yaşam için kilit öneme sahip karbon, hidrojen, oksijen, fosfor ve sülfür elementlerinin hepsini içeren 150 binden fazla yıldızdan oluşan bir katalog hazırladı.

Yüzde 97 benzerlik

New Mexico Üniversitesinden Sten Hasselquist, teknik sayesinde ilk kez Samanyolu Galaksisi'nde elementlerin dağılımını inceleyebildiklerini belirterek, ölçüm yaptıkları elementlerin, insan vücudunun kütlesinin yüzde 97'sini oluşturan atomları içerdiğini söyledi.

Katalogda her bir yıldız için yaklaşık iki düzine elementin miktarları listeleniyor.

Çalışmada, yaşam için gerekli her bir elementin mevcudiyetinin, galakside bulunduğu bölgeye göre farklılık gösterdiği de belirtildi.

YORUMLAR 6
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    E herhalde öyle olacaktı. "Andolsun biz insanı çamurdan (süzülmüş) bir hülasadan yarattık" Muminun Suresi
    Cevapla
  • mc gyver 7 yıl önce Şikayet Et
    dunyada ne gorduysek evrendede ayni yildiz tozu dersiniz atom mu dersiniz sonucta maddeyi olusturan en kucuk yapi tasidir
    Cevapla
  • tersinim gerçeği 7 yıl önce Şikayet Et
    Peki ya ne olacaktı? Evrenin neresine giderseniz gidin Dünya da bulduğunuz doğal elementleri oralarda da bulacaksınız. Sadece oranları, miktarları değişir.
    Cevapla
  • birtürk 7 yıl önce Şikayet Et
    bu yıldız dedikleri dinozorları yok eden dünyaya çarpan yıldızmı ?dinozorlar devrinde insan yaşamaz insanın var olması için dinozorlar ölmeli.dinozorların yok olması içinde güçlü bir yıldızın dünyaya çarması gerekiyor,1-dünya ya çarpan bir yıldız 2-dinozorların yok oluşu 3-insan oğlu ve yıldız tozu =bu ne çıkmaz bi şe
    Cevapla
  • Cengizhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Eskiler çok şey gerçekten de çok şey biliyorlardı ama nasıl biliyorlardı? ve biz bunlara safsata, hurafe, kocakarı ilacı vb. isimler taktık. O nesil birikimini aktaramadan yok oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır