Alanya'da 4 ev ve 30 hektar orman kül oldu

Antalya'nın Alanya ilçesindeki 2 ayrı yangında 4 ev tamamen yandı, birçok ev zarar gördü. 30 hektar ormanlık alan yandı.

Alanya'da 4 ev ve 30 hektar orman kül oldu
Alanya'da 4 ev ve 30 hektar orman kül oldu
GİRİŞ 05.09.2013 07:19 GÜNCELLEME 05.09.2013 07:19

Elektrik trafoları, direkler ve telefon direkleri yanarak kül oldu. İlçede vatandaşlar geceyi panik ve korku içinde geçirdi. Olayda bir itfaiye aracının yanmaktan son anda kurtulması kameralara yansıdı.

İlçede yangın ihtimaline karşı bazı mahalle ve beldelerde elektriklerin akşamdan kesilmesine rağmen 2 ayrı yerde aynı anda yangın çıktı. Niçin çıktığı tespit edilemeyen ilk yangın, şehir merkezinde bulunan Küçükhasbahçe Mahallesi'nde meydana geldi. Polis bölgede el feneri ile delil aradı. Burada 4 dönüm zeytin yandı.

Demirtaş Beldesi Aliefendi köyünde de sebebi henüz belirlenemeyen yangın çıktı. Çevre belde, ilçe ve illerden itfaiye ekipleri bu yangına yönlendirildi. Rüzgarın çok etkili olduğu köyde yangın hızla ilerleyerek ev, sera, elektrik ve teleon direklerine sıçradı. Alevlere 30 orman işletme müdürlüğü aracı ile itfaiye arazözü müdahale etti. İtfaiye ekiplerine vatandaşlar da yardımcı oldu. Jandarma bölgede bütün evleri boşalttı. 4 ev tamamen yanarken, birçok ev de zarar gördü. Sera, elektrik direkleri, telefon direkleri yanarak kül oldu. Devam eden yangında şu ana kadar 30 hektar
ormanlık alan kül oldu. Birçok kişi dumandan etkilendi. Sağlık ekipleri bölgeye yönlendirilerek zehirlenen vatandaşlara müdahale edildi.

Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı ile Alanya Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Oral da yangın ekiplerini yönlendirdi. İtfaiye Müdürü Oral, yangının kesin çıkış nedeninin henüz tespit edilemediğini, sabaha kalmadan söndürmek için çalıştıklarını söyledi.

Orman İşletme Müdürü Yıkıcı da arazözlerinin ve helikopterlerin Serik'teki yangında olduğunu kaydetti. Buradaki 8 arazözü de yangına müdahale etmek üzere gönderdiklerini belirten Yıkıcı, evler ve seraların zarar gördüğünü dile getirdi.

Geceyi alevleri korku ve panik içinde seyrederek geçiren vatandaşların bazıları gözyaşlarına boğuldu. Sokağa dökülen vatandaşların bazıları canlarını zor kurtardı. Evi yanan bir kadın, "Hiçbir şeyim kalmadı" diyerek gözyaşı döktü. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu