Vali görme engelli oldu, asayla yürüdü

Engellilerle birlikte yaşama kültürünü arttırmak amacıyla tüm Türkiye'de aynı saatte düzenlenen yürüyüşe katılan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, gözünü bant ile kapatarak görme engelli asasıyla yürüdü.

Vali görme engelli oldu, asayla yürüdü
Vali görme engelli oldu, asayla yürüdü
GİRİŞ 26.09.2013 14:00 GÜNCELLEME 26.09.2013 14:00

Türkiye Beyaz Ay Derneği tarafından hazırlanan proje kapsamında yurt genelindeki yürüyüş saat 11.00'de Adapazarı'nda da yapıldı. Beyaz Ay Derneği'nin hazırladığı proje kapsamında engellilerin yaşamını anlatan çizgi film karakteri 'Fati' ile birlikte yürüyoruz" adı verilen etkinliğine Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak ve MHP Adapazarı İlçe Başkanı Selçuk Taşdemir katıldı.

BANT TAKIP GÖRME ENGELLİ ASASIYLA YÜRÜDÜ

Adapazarı Kültür Merkezi'nde (AKM) kokteyl ile başlayan etkinlikte çizgi film karakteri Fati ve projenin tanıtımı yapıldı. Daha sonra yürüyüş başladı. Yürüyüşe protokolün yanı sıra engelli dernekleri, sivil toplum kuruluşları ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan öğrenciler katıldı. Atatürk Bulvarı ve Çark Caddesinde devam eden yürüyüşte vatandaşlar proje hakkında bilgilendirildi. Yürüyüş sırasında Sakarya Valisi Mustafa Büyük, gözlerini taktığı bantla kapatarak görme engelli asasıyla yürüdü.

Çark Caddesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından görme engelliler için yapılan özel yolda yürüyen Vali Mustafa Büyük, daha sonra da tekerlekli sandalyeye oturarak engellilerle sohbet etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da engellilerle sohbet ederken, yürüyüş basın açıklamasıyla son buldu. Vali Büyük, "Kısa bir süre de olsa görme engellilerin yaşadıkları zorlukları gördüm" dedi

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti