Din görevlilerinden anlamlı kampanya

Aydın İl Müftülüğü'nün Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği kan bağışı kampanyası ilk günden büyük ilgi gördü.

Din görevlilerinden anlamlı kampanya
Din görevlilerinden anlamlı kampanya
GİRİŞ 15.04.2014 15:11 GÜNCELLEME 15.04.2014 15:11

Aydın İl Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle il genelini kapsayan kan bağışı kampanyası düzenledi. Kızılay Aydın Kan Merkezi'ne bağlı olarak kan bağışı kabul eden Gençlik Caddesi'ndeki kan bağışı noktasında kampanyanın startını veren Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul'a Efeler İlçe Müftüsü Salih Akcan eşlik etti.

Aydın Kızılay Kan Bağış Merkezi Ekip Sorumlusu Dr. Kadir Sarı gözetiminde gerçekleşen kan bağışı kampanyasında din görevlileri ve vatandaşlar ilk günden yoğun ilgi gösterdi. Kuyruğa girerek kan bağışı sırasının kendilerine gelmesini bekleyen vatandaşlara lokum ikramı yapıldı ve karanfil hediye edildi.

Düzenledikleri kan bağışı kampanyasının Kutlu Doğum Haftası boyunca il genelinde devam edeceğini duyuran İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, “Türk Kızılayı, dünya genelinde çok önemli bir sorumluluğu yerine getiriyor. Kan vererek bir hayatı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmak gibidir. Zaten Türk insanının geninde yardımseverlik var. Bu yıl ‘Din Samimiyettir' temasını işlediğimiz Kutlu Doğum Haftası'nda insanlar arasında samimiyeti artıran böylesine bir kampanyayı düzenleyerek, çalışmalara destek olmak istedik. Samimi ve gönüllü bir şekilde kampanyaya destek veren din görevlilerimiz ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizler topluma örnek olan insanlar olarak, Kızılay'ın yürüttüğü kan bağışı toplama çalışmalarına katlı vermeyi amaçladık” dedi.

Düzenlene kampanya nedeniyle İl Müftüsü Kocaoğul ve din görevlilerine teşekkür eden Dr. Kadir Sarı da, İl Müftülüğü ile kan bağışı konusunda il genelinde ortak çalışmalar yaptıklarını anımsattı. Müftülüğün desteklediği kampanyaların başarıyla sonuçlandığına da işaret eden Sarı, “Kızılay kan bağış merkezi olarak, bizim asıl amacımız vatandaşlarımıza Kızılay'ın amaçlarını ve yaptığı hizmetleri anlatarak kan bağışının insanlar üzerindeki faydalarını ve kurtardığı hayatlardan dolayı, insana verdiği vicdani rahatlığı anlatmaktır. Bireysel bazda, sosyal sorumluluğu bizzat paylaşarak kendilerinin gönüllü ve sürekli kan bağışçısı olmalarını teşvik etmektir. Unutmayalım ki; kan acil değil sürekli ihtiyaçtır” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!