Çığ altındaki işçinin telefonu çalıyor ama

Trabzon'da Balkodu-2 isimli HES inşaatında 3 gün önce düşen çığın altında kalan 4 işçiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Çığ altındaki işçinin telefonu çalıyor ama
Çığ altındaki işçinin telefonu çalıyor ama
GİRİŞ 12.01.2015 12:40 GÜNCELLEME 12.01.2015 12:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çaykara ilçe merkezinde bekleyen işçilerin yakınları ise yeterli bilgi alamamaktan ve aramaların daha yoğun yapılmamasından şikayetçi. Bu arada, çığ altında kalan işçilerden Lokman Çelik'in (37) telefonunun hala çaldığı ortaya çıktı.

Çaykara'da basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Muş'un Bulanık ilçesinden olan ve Denizli'de oturan işçilerden Lokman Çelik'in dayısı Kenan Aslan ve yakınları, çalışmamaların yeterli olmadığını iddia etti, şirket yetkilileriyle muhatap olamamaktan yakındı. Yeğeni Lokman Çelik'in telefonunun zaman zaman çaldığı bilgisin veren Aslan, basın mensuplarının önünde yaptığı aramada da telefonun hala çaldığını gösterdi.

Aslan, çığ altında kalan yeğenini aradıklarını cep telefonun çaldığını belirterek, "Tüm ailece buradayız, herkes perişan. Yetkililerin ilgilenmediklerini düşünüyoruz. Kimse burada yok. Bölgeye çıkma şansımız yok. Ekipler resmi daire gibi çalışıyor. Saat 5'de mi bırakıp gidiyor. Burada en azından vardiyalı bir çalışma olabileceğini düşünüyoruz. Böyle giderse 6 ay sürer. Telefonla aradık 2-3 kez çaldı. Telefonla yer tespiti yapılıp ulaşma imkânı olabilir. Şuan telefon çalıyor. Şu an bu cihaz çalıyor."

AİLELERİN ENDİŞELİ BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Öte yandan, olayda cesedi çıkartılan tek işçi Nusret Er'in Adana nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Çığ altında kalanlardan Can Özyürek'in (34) de aslen Sivaslı olduğu ve İzmir'de oturduğu belirtildi. Evli olan Özyürek'in 2 çocuğunun olduğu kaydedildi. Muş Bulanık nüfusuna kayıtlı Lokman Çelik'in ise Denizli'de oturduğu, evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi. Uzun zamandır aynı şirketin farklı şantiyelerinde çalışan Çelik'in, yaklaşık bir aydır da kazanın yaşandığı şantiyede görevlendirildiği belirtildi. Tuncelili Erhan Arslan'ın da yaklaşık bir aydır HES firmasında çalıştığı ve nişanlı olduğu bildirildi. Acı haber üzerine Arslan'ın nişanlısı ile 22 yakını Çaykara'ya geldi. Erhan Arslan'ın nişanlısı ile yakınları ve yine çığ altında kalan diğer işçilerden Lokman Çelik'in babası İlhami Çelik'in Çaykara Kaymakamlığı tarafından olay yerine doğru götürüldüğü öğrenildi.

YORUMLAR 1
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Gidip telefonun sesini niye dinlemiyorlar...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır