Borçlu olan kimsenin borçlarından kurtulması için okuyacağı dua!

Her Müslüman, ihtiyaçlarını, sıkıntılarını ve arzularını dua yolu ile Allah-u Teala'dan ister. Allah'ın sınırı yoktur. O yoktan yeri göğü yaratandır. Bu sebeple duanın da sınırı yoktur. Kişi gönlünden geçen her şeyi Allah-u Teala'dan usulünce isteyebilmektedir. En sıkıntılı dönemlerin bile çaresi Yüce Yaradandan gelir. Peki Borçlardan kurtulmak için nasıl dua edilir?

Borçlu olan kimsenin borçlarından kurtulması için okuyacağı dua!
Borçlu olan kimsenin borçlarından kurtulması için okuyacağı dua!
GİRİŞ 07.05.2018 09:50 GÜNCELLEME 07.05.2018 09:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dua, İslam alemine verilmiş en büyük nimetlerden birisidir. Çaresizlerin çaresidir. Allah-u Teala'nın kuluna vermiş olduğu en büyük lütuftur. Tüm müslümanlar dua ederek her türlü talebine, zor anına, kötü gününe Allah-u Teala'dan çare isterler. Merhameti ve bereketi sınırsız olan Yüce Rabbimiz her duaya karşılığını vermektedir. Peki en sıkıntılı olduğumuz, dünyevi meselelerimizden birisi olan borçlardan kurtulmak için Allah-u Teala nasıl dua edilir?

BORÇLARDAN KURTULMAK İÇİN OKUNACAK DUALAR

 

 

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) her fırsatta dua etmenin gerekiğini ümmetine sık sık hatırlatmış ve bir çok defa okunması gereken duaları söylemiştir. Borcu olan kimseler ya da rızkına bereket isteyen kimseler için de belli başlı dua önerilerinde bulunan Hz. Muhammed (sav), Kur'an-ı Kerim'de yer alan; “…Eğer şükrederseniz, size olan nîmetlerimi artırırım…” (İbrâhîm, 7) ayete istinaden şöyle buyurmuştur;

“Sizden biri, mal ve yaratılışça kendisinden üstün olana bakınca, nazarını bir de kendisinden aşağıda olana çevirsin! Böyle yapmak, Allâh’ın, üzerinizdeki nîmetini küçük görmemeniz için gereklidir.” (Buhârî, Rikâk 30; Müslim, Zühd, 8; Tirmizî, Kıyâmet, 59)

* Rasûlullah (sav), bir hadîs-i şerîflerinde şöyle buyurmuşlardır:

“Allah Teâlâ, Âdemoğlunun rızıkları ile vazîfeli olan meleklere şöyle buyurur: Herhangi bir kulu, bütün tasa ve düşüncesini tek bir şeye (yani Rabbine) teksîf etmiş bir hâlde bulursanız, ona göklerin ve yerin rızkını garanti edin! Herhangi bir kulu da adâletle (istikâmetten ayrılmayarak) rızık ararken bulursanız, ona iyi davranın ve (yolunu) kolaylaştırın!..” (75 Kudsî Hadîs’in Tercüme ve Şerhi, Ebû Hüreyre)

BORÇLUYKEN OKUNACAK DUALAR

borçluyken okunacak dualar

Okunuşu: “Allâhümme fâlikal- ısbâhı ve câ ılelleyli sekenen veş-şemse vel-kamera husbânen ıkdı anniddeyne ve ağninî minel-fakri ve emtiğnî bi-sem î ve besarî ve kuvvetî fî sebîlik.”

Meali: “Sabahın aydınlığını var eden, geceyi dinlenme vakti yapan, güneşi ve ayı hesap vasıtası yapan Allah’ım! Bana borçlarımı ödemeyi ihsan eyle, benden fakirliği gider, kulağımı, gözümü ve kuvvetimi Senin yolunda kullanmayı nasip eyle.” (Malik, Dua, No: 495)

borçluyken okunacak dua

Okunuşu: “Allahumme ekfini bi-halalike an haramike ve eğnini bi fadlike ammen sivake.”

Meali: “Allahım! Bana helâl rızık nasib ederek haramlardan koru! Lutfunla beni senden başkasına muhtaç etme!” (Tirmizî, Daavât 111)

borçluyken okunacak dua

Okunuşu: (Allahümme Malikel’mülki tu’til’mülke men teşaü ve tenziul’mülke mimmen teşaü ve tüizzü men teşaü ve tüzillü men teşaü bi’yedikel’hayr, inneke ala külli şey’in kadir.) Rahmened’dünya vel’ahireti  tuğdihe men teşeü ve temneuhe men teşeü irhamnî rahmeten tuğninî bihe an rahmti men sivek.

Meali: (“Ey mülkün mâliki olan Allahım! Sen mülkü dilediğine verirsin, mülkü dilediğinden çeker alırsın. Dilediğini azîz kılarsın, dilediğini zelîl kılarsın. Hayır senin elindedir. Muhakkak sen herşeye kadirsin.” Al-i İmran sûresi, 26) “Ey dünyâ ve âhiretin Rahmanı! Sen onları dilediğine verirsin, dilediğine vermezsin. Beni, senden başkasının acımasından müstağnî kılacak bir rahmet ile bana rahmet eyle.” (Heysemî, X, 186)

RIZKIN ARTMASI VE GEÇİM SIKINTISINDAN KURTULMAK İÇİN OKUNACAK DUA

rızık artması için okunacak dua

 

Okunuşu: “Allahumme kanni’ni bima razekteni ve barikli fihi ve ahlif ‘aleyye kulli ğaibetin-li bihayr.”

Meali: “Allah’ım! Bana verdiğin rızık konusunda beni kanaat sahibi yap ve o rızkımı bereketli kıl. Zayi olan her nimetin daha hayırlısını bana ihsan eyle.”  (Hâkim, De’avât, No:1878)

rızık artması için okunacak dua

Okunuşu: “Allahummeğfirli verhamni vehdini ve ‘âfini verzukni.”

Meali: “Allahım, beni bağışla, bana merhamet et, rızânı kazandıracak işler yaptır, bana âfiyet ve hayırlı rızık ver.”  (Müslim, Zikir 35)

YORUMLAR 3
  • nihat koyun 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey rahman sahibi beni de riziklandir beni senin yolunda helal rizik sahibi yap sikintilarimdan kurtar (amin)
    Cevapla
  • 2023akp2023 3 yıl önce Şikayet Et
    amin inşallah allah hepimize rızık versin ama hayırlısından versin
    Cevapla
  • Sena 6 yıl önce Şikayet Et
    Herzaman böyle duaların devamını bekleriz haber 7 com
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor