Küçük yaşta evlendirilen kız sayısında artış

Konya'nın Beyşehir ilçesinde aile rızası ya da mahkeme kararlarıyla evlendirilen genç kızların sayısında da artış yaşandı.

Küçük yaşta evlendirilen kız sayısında artış
Küçük yaşta evlendirilen kız sayısında artış
GİRİŞ 30.12.2010 16:17 GÜNCELLEME 30.12.2010 16:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, küçük yaşta evlendirilen genç kızların sayısında artış olduğu bildirildi.

Beyşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Müdürü ve Evlendirme Memuru Nail Özkan, yaptığı açıklamada, 2010 yılında ilçe merkezinde nikahı kıyılan çift sayısının 318 olduğunu bildirdi. Geçtiğimiz yıl bu sayının 310 olduğunu belirten Özkan, Beyşehir'de aile rızası ya da mahkeme kararlarıyla evlendirilen genç kızların sayısında da artış olduğunu belirtti.

Özkan, "2009 yılında Beyşehir ilçe merkezinde 310 çift dünya evine girdi. Evlenen genç kızlardan 15'i 18 yaşın altında. 18 yaşın altında evlenen genç kızlardan 5'i yaşı 17'den küçük olduğu için aile mahkemeleri kararıyla, 10'u ise anne baba rızasıyla resmi evlilik işlemlerini yaptırdı.

Bu yılki tabloya baktığımızda, geçen yıla göre evlenen çift sayısında da, 18 yaşın altında evlendirilen genç kız sayısında da bir artış söz konusu. 2010 yılının son günü itibariyle evlenen çift sayısı 318 oldu. 18 yaşın altındaki 28 genç kız anne baba rızası ya da aile mahkemesi kararlarıyla dünya evine girdi.

Anne baba rızası ile evlenen genç kız sayısı 15 olurken, 17 yaşından küçük olduğu için aile mahkemesi kararıyla evlenmesine karar verilen 13 genç kızın bu yıl içerisinde resmi nikah işlemlerini gerçekleştirmiş bulunuyoruz" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • kumru231 13 yıl önce Şikayet Et
    cocuk kadinlar. Doguda kızların buyuk cogunlugu aileye daha fazla yuk olmaması ve baslik parasi icin erken evlendiriliyor. Zaten okula gitme oranlari çok düşük erkeklerin onda biri kadar bile değerleri yok bari evlensinler de kurtulalim mantığı var malesef..Yapılacak tek sey var kızların okuması zorunlu tutulmalı ve meslek sahibi yapılmali mutlaka hic olmazsa kendini idame ettirecek kadar üretime katılmaları gerekiyor o zaman evlilikle ilgili olan düşünceleri otomatik olarak degişecektir hem kendilerinin hem de ailelerinin
    Cevapla
  • M/Y 13 yıl önce Şikayet Et
    Bunların Babasını,. Pataklamaktan başka çare yok.. Seneye varmaz o çocuklar eve gelirse tek suçlusu bunların evlenmesine izin veren ailelerdir.. Daha hayatı tanımamış, gençliğe yeni atmış çocukların bu ekonomik şartlarda ev idare edebileceğine inanmak büyük saflık olur.. Bunların ana babası kendine hizmetçi alıyor başka amacı yok..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü