İnsan vücudunun yapısı şaşırtıyor!

Dünya genelinde 35 milyonu aşkın ziyaretçi tarafından görülen Gunther von Hagens'ın Body Worlds Orijinal Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü Sergisi, insan vücudunun ''mükemmel'' ve ''karmaşık'' yapısını gösteriyor.

İnsan vücudunun yapısı şaşırtıyor!
İnsan vücudunun yapısı şaşırtıyor!
GİRİŞ 15.11.2012 14:05 GÜNCELLEME 15.11.2012 14:57
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ankara Kentpark Alışveriş Merkezi'nde sergilenmeye devam eden serginin tasarımcısı Dr. Angelina Whalley'in verdiği bilgiye göre, kalp, insan ömrü boyunca yaklaşık 2,7 milyar kez çarpıyor, saatte 284 litreden fazla kan pompalıyor ve vücuttan çıkarılsa da atmaya devam ediyor.

Tüm vücuttaki en hızlı tepki veren kas olan göz, saniyenin 100'de biri sürede kasılıyor. Gülümsemek için 17, kaş çatmak için ise 43 kas harekete geçiyor.

Bir kadın dünyaya 35 çocuk getirme kapasitesine sahip

Ortalama kadın yumurtalığı, 2 milyon yumurta içeriyor. Kadınlar, yüksek estrojen seviyeleri sayesinde erkeklere göre daha iyi koku alıyor. Bir kadın ömrü boyunca dünyaya 35 çocuk getirme kapasitesine sahip.

Çene kemiği, vücuttaki en sert kemik yapısını oluşturuyor. Bir insan doğduğunda 350 kemiği bulunurken, çocukluk evresinden sonra 144 tanesi birbirine kaynıyor. Hemen hemen 7 yılda bir, vücut bir tam iskelete denk olacak şekilde yenileniyor. Gülmek ve öksürmek, omurgaya, yürümek veya ayakta durmaktan daha fazla yük bindiriyor.

İnsan vücudunda neredeyse 96 bin 500 kilometre kan damarı bulunuyor. Ölümden yaklaşık 37 saat sonrasına kadar elektrik dalgaları ile sinyal göndermeyi sürdüren beyin, 15 yaş civarına gelindiğinde büyümesini durduruyor.

Ortalama bir erkek, 68 kilogramlık bir ağırlığı korumak için ömrü boyunca yaklaşık 50 ton gıda yiyor. Vücudun çok yağlı bir yemeği sindirmesi 6 saat sürerken, karbonhidratlı bir yemeği sindirmesi 2 saat sürüyor.

Bir insanda yemeğin yemek borusundan aşağı inmesi 8 saniye sürüyor. Yemek ince bağırsakta 3-5 saat, kalın bağırsakta 3-4 gün kalıyor. Mide, kendi ürettiği asitte sindirebilmek için her 3 günde bir, yeni bir zar üretiyor.

Ortalama insan, ömür boyu 330 milyon litre hava soluyor. 30 yaşın altındaki insanlar, 80 yaşın üstündekilere göre 2 kat fazla oksijen alıyor. İnsan vücudu için oksijenden sonra gelen en önemli kaynak, su olarak biliniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • OSMAN ALTINTAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    sübhanALLAH - elhamlulillah - ALLAH'u ekber............ ben yaratan rabbim hayranım sana
    Cevapla
  • İdris Aziz 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHu ekber. rabbim ne mükemmel yaratmışsın.beni benden iyi biliyorsun,çünkü sen yarattın.sen yaşatıyorsun.öyleyse bana benim hayatıma egemen olmaya,kanun ve düzen koymaya tek layık ilah sadece sensin.la ilahe illALLAH.enbüyük olan ALLAHtır.
    Cevapla
  • halil soba 11 yıl önce Şikayet Et
    yaratan yüce ALLAH (cc). bir kadın ortalama 13-14 yaşından 50 yaşına kadar çocuk yapacak şekilde yüce ALLAH tarafından o şekilde yaratılmıştır buda yaklaşık 30-35 çocuğa denk gelir.2 çocuktan sonrası kadının vucutu şöyle olur vucutu bozulur vs.gibi safsatalarla fındık kadar beyinliler görüş beyan etmekteler.yaratıcı insanın çekemeyeceği hiç bir yük vermemiştir.eğer bir kaç çocuktan sonra kadın zarar görecek olsa yaratıcı ona göre yaratırdı.normal doğumun bile çocuk sağlıgından ,anne sağlığına kadar bir çok faydası varken sezeryan diye moda çıkardılar,hem anneler hem çocuklar sağlıgını kaybetmekteler.
    Cevapla
  • Mehdi Talebesi 11 yıl önce Şikayet Et
    şaşırmayın, maşaALLAH diyin..... rabbim insanı en güzel şekilde yaratmış, ama gelde evrimcilere tesadüfcülere anlat....bir proteinin oluşması için 100 lerce aminoasite ihtiyaç vardır, yani kendi kendine oluşamadığı bilim tarafından ispatlanmış ve kabul edilmiştir.ALLAH (cc) var....
    Cevapla
  • Muhammed 11 yıl önce Şikayet Et
    tam benlik haber. .....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...