BDP, Akdeniz'i kazandığını ilan etti

BDP İl Başkanlığı, seçim kurullarından alınan seçim birleştirme tutanakları ile parti müşahitlerinin temin ettiği tutanaklara göre Mersin'in Akdeniz Belediye Başkanlığını partilerinin kazandığını açıkladı.

BDP, Akdeniz'i kazandığını ilan etti
BDP, Akdeniz'i kazandığını ilan etti
GİRİŞ 02.04.2014 10:03 GÜNCELLEME 02.04.2014 10:46

İl başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, yerel seçimlerde Akdeniz Belediye Başkanlığını BDP'nin 316 oy farkla kazandığının Akdeniz İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca açıklandığı ifade edildi.

Basında yer alan haberler üzerine il başkanlığında bilgi işlem merkezi tarafından yeniden inceleme yapıldığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Partimizin her sandık başında görevlendirdiği müşahitlerden temin ettiği resmi tutanaklar ile seçim kurulu birleştirme tutanakları ayrıntılı olarak karşılaştırılmıştır. Buna göre Akdeniz Belediye Başkanlığını seçim kurulundan yapılan açıklamadan daha fazla oy farkı ile kazanmış bulunmaktayız. Sandık başında başvurulan türlü hilelerle geçersiz sayılan oyların yeniden sayımına yönelik yaptığımız itirazın kabulü halinde oy farkının daha da artacağından şüphemiz yoktur. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının, seçimlere ilişkin yapılacak itirazların ivedilikle sonuçlandırılmasına dair açıklamasına rağmen Akdeniz 1 ve 2 No'lu seçim kurullarının yapılan itirazlarla ilgili derhal karar vermek yerine kararını 1 gün sonrasına ertelemesi, verilecek kararın siyasi bir karar olacağının açık göstergesidir. Akdeniz 1 ve 2 No'lu seçim kurullarından imza karşılığında aldığımız seçim birleştirme tutanakları ile müşahitlerimizi temin ettiği tutanaklara göre Akdeniz Belediye Başkanlığını partimiz kazanmıştır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...