Bursa Büyükşehir'de logo tartışması

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin toplantısında kamuoyuna açıklanan Bursa Logo'suna CHP'den tepki geldi.

Bursa Büyükşehir'de logo tartışması
Bursa Büyükşehir'de logo tartışması
GİRİŞ 13.11.2014 18:25 GÜNCELLEME 13.11.2014 18:25

Çeşitli maddeler üzerinde görüşlerini açıklayan CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, ‘Bursa Logosu’ hakkında kamuoyuna yansıyan eleştirilere dikkat çekti. Aktuğ, "Bu logo, sayın Vali Münir Karaloğlu tarafından açıklandı. Logonun hazırlanma serüvenini, kimler tarafından hazırlandığını bilmiyoruz. Logonun özelliklerine geçmeden önce hazırlanışı ile ilgili birkaç sözümüz var. Bütün kenti ilgilendiren ve gerçekten Bursa gibi, yalnız ülkemizde değil dünyada marka kent olma iddiasındaki kentimiz için önemli bir fonksiyonu olan logonun hazırlanması, bu şekilde kapalı kapılar arkasında olmamalıydı.

Bu konu gerek özel, gerekse kamu kurumlarında genellikle konunun uzmanı kuruluşlar arasında yarışma açılarak ve kamuoyunun tartışmasına olanak sağlanarak belirlenmeliydi. 14 Kasım 2014 tarihinde yani yarın, Kent Konseyi tarafından Merinos Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak tartışma gibi logo tartışılmalıydı. Ancak iş bitmiş bu toplantı neden yapılıyor ona da anlam veremedik. Bu arada valilik, 4 Kasım 2014 tarihli bir yazı ile logo ve sloganı (sanırım Ulu Şehir mottosu kastediliyor) kullanmayanları da yazılarının iadesi ile tehdit ediyor. Bu olacak şey değil." dedi. 

Logonun sahibinin, valilik yerine Büyükşehir Belediyesi olması gerektiğini kaydeden Aktuğ, şunları söyledi: "Bu şehri mecliste de görüşeceğimiz gibi motif motif işleyen büyükşehir belediyemizden hiçbir ses seda çıkmamasını da üzüntü ile karşıladığımızı belirtmek istiyorum. Demokrasi ile yönetilen bütün ülkelerde bu konu belediyelerin yetki ve görev alanındadır. Kaldı ki bugüne kadar ülkemizin birçok kentinde de böyle olmuştur. Bu şehre bir logo yapılacaksa biz seçilmiş meclis üyelerininde katkısıyla sayın Recep Altepe tarafından yapılması gerekirdi. Burada Yıldırım belediyemizin başlatmış olduğu logo çalışmasınıda takdirle karşılıyor, sayın İsmail Hakkı Edebali’yi tebrik ediyorum. Bu işler böyle yapılır. Logonun özelliklerine gelince başta sosyal medya olmak üzere tartışılan hemen her zeminde logonun Bursamızı temsil etmekten uzak olduğu noktasında adeta görüş birliği oluşmuş durumda. Üzülerek ifade edelim ki logoda yer alan diğer renk motif figürlerin hiçbirisi kentimizin tarihi geçmişine kültürüne, doğa ve turistik özelliklerini yansıtmıyor. Binaların çatılarını yeşile boyayarak yeşil Bursa imajını yaratamazsınız sayın başkan."

"DAĞYENİCE'DE SIKINTI OLABİLİR"

Meclis üyelerinin çeşitli konulardaki sorularını cevaplandıran Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Dağyenice termal projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dağyenice Termal Projesiyle ilgili meclis üyelerinin sorularını cevaplayan Altepe, "Dağyenice projesi eski valimiz Şahabettin Harput tarafından başlatıldı. Çalışma, İstanbul’dan bir firmaya verilmişti. İstanbul’dan bir sunucu getirilmesine bile karşıyız. Bursa her işini kendi yapabilir. Bu projeye nedense bir süre ara verilmişti. Dağyenice ile ilgili şu an sıkıntı var sanırım. Bu proje şu anda yürümüyor." diye konuştu. Uludağ eteklerindeki İnkaya Yolu’ndaki kazalarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Altepe, şöyle devam etti: "İnkaya Yolu’nda hata yok. Sürücüler buraya gelince salıyor kendilerini. Yolda kesinlikle hata yok. Bu yolda araçlar usulüne göre gidince bir sıkıntı yok. Orada yapılan her kaza, sanki aracın şoförü benmişim gibi siyasi eleştiri konusu yapılıyor."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı