Antalya'ya 30 bin kişilik cami müjdesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, 42 dönüm üzerine konumlandırılacak Antalya Cami’nin projesini tanıttı.

Antalya'ya 30 bin kişilik cami müjdesi
Antalya'ya 30 bin kişilik cami müjdesi
GİRİŞ 10.04.2015 17:44 GÜNCELLEME 10.04.2015 18:07
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, tamamlandığında Antalya’nın en büyük camisi olmaya aday 42 dönüm üzerine konumlandırılacak Antalya Cami’nin projesini tanıttı. İçerisinde kafe, restoran, külliye, çocuk oyun alanları, müze ve konferans salonunun yer alacağı camide aynı anda 30 bin kişi ibadet edebilecek.

30 BİN KİŞİ AYNI ANDA İBADET EDEBİLECEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, tamamlandığında Antalya’nın en büyük camisi olmasını planladığı ’Antalya Ulu Cami’ projesinin tanıtımını Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) konferans salonunda, İl Müftüsü Osman Artan ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla düzenlenen toplantıda gerçekleştirdi. Otogar karşısında, Antalya Bulvarı ile Dumlupınar Bulvarı’nın kesiştiği yerde 42 bin 800 metrekare alanda yapılacak caminin 10 bin kişi kapalı, 20 bin kişi ise açık alanda aynı anda ibadet edebileceği belirtilirken, caminin 13 bin metrekaresi yeşil alan olarak hazırlanırken kubbenin yüksekliğinin 53 metre, çapının ise 42 metre olarak tasarlandığı ifade edildi. 4 minareli caminin minare boyları ise ikisi 87 metre, diğer ikisi de 77 metre olacak şekilde tasarlandı. Ayrıca caminin içerisinde 450 kişilik konferans salonu, kültür merkezi, kafe, restoran, külliye ve çocuk oyun alanlarının olması planlanıyor.

YORUMLAR 2
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Gereksiz israf. Gidin bakın Antalya'daki camiler hep boşa yatar. Gençler hep plajlarda rus peşindE. Biz istanbulda cumayı dışarda kılıyoruz. Sizde gidiyorsunuz gösteriş için çamlıcaya bilmem kaç milyona gösteriş uğruna cami yapıyorsunuz. Bırakın artık gösterişi biz Fatih'te cumayı camide değil dışarda kalabiliyor kalabalıktan.
    Cevapla
  • YUSUF 9 yıl önce Şikayet Et
    Antalya'da da insanlar, namaz kılacak cami bulamıyordu zaten!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti