Gerginliğin bitmediği ilçe için seçim kararı

Silvan İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı 75 mahallede sandık kurulamayacağına karar verdi.

Gerginliğin bitmediği ilçe için seçim kararı
Gerginliğin bitmediği ilçe için seçim kararı
GİRİŞ 01.10.2015 13:11 GÜNCELLEME 01.10.2015 13:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Silvan İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, 1 Kasım'da  yapılacak milletvekili genel seçiminde "güvenlik" gerekçesiyle 75 mahallede sandık kurulamayacağına, buradaki seçmenlerin 16 mahallede birleştirilecek  sandıklarda oy kullanmasına karar verdi.

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, seçimde, Silvan Kaymakamlığının son  dönemlerde artan terör olayları nedeniyle ilçenin bazı bölgelerinde güvenlik  gerekçesiyle, sandıkların güvenlik sorunu olmayan okullara taşınmasına yönelik  talebini değerlendirdi.

Başkanlık, Babakaya, Ormandışı, Çaldere, Dolapdere ve Dağcılar  mahallelerindeki sandıkların Bayrampaşa Mahallesi'nde, Onbaşılar, Görentepe ve  Keklikdere mahallelerindeki sandıkların Boyunlu Mahallesi'nde, Aşağıkaya,  Kasımlı, Kumluk ve Sarıbuğday mahallerindeki sandıkların Bağdere Mahallesi'nde,  Kutlualan, Heybelikonak, Doluçanak, Çakıltaşı ve Çobantepe mahallelerindeki  sandıkların Gökçetevek Mahallesi'nde, Yeşilbahçe, Darköprü mahallelerindeki  sandıkların Sulubağ Mahallesi'nde, Eskiköy, Susuz, Karahaci, Otluk, Üçbasamak,  Gündüz ve Kayadere mahallelerindeki sandıkların Çardak Mahallesi'nde, Başıbüyük,  Güçlü, Akyol, Alibey, Görmez, Tokluca, Sağlık, Şanlı, Eşme ve Bereketli  mahallelerindeki sandıkların Yolarası Mahallesi'nde, Yuva, Düzalan, Karamusa,  Yeşerdi, Çevriksu, Bellibahçe, Kıraçtepe ve Çiğil mahallelerindeki sandıkların  Akdere Mahallesi'nde, İncesu, Bahçe, Eskikoca, Arı, Taşpınar, Çiğdemli ve  Gürpınar mahallelerindeki sandıkların Yeniköy Mahallesi'nde, Altınkum, Kumgölü,  Kızılal, Yenidoğan ve Dutveren mahallelerindeki sandıkların Nohuttepe  Mahallesi'nde, Kazandağı, Çatakköprü, Akçeltik, Başdeğirmen ve Demirkuyu  mahallelerindeki sandıkların Gözderesi Mahallesi'nde, Konak Mahallesi'ndeki  sandıkların Yüksek Mahallesi'nde, Tekel ve Bağlar mahallelerindeki sandıkların  Cami Mahallesi'nde, Feridun Mahallesi'ndeki sandıkların Yüksek Mahallesi'nde,  Yenişehir Mahallesi'ndeki sandıkların ise Bahçelievler Mahallesi'nde kurulması  kararı aldı.

Öte yandan, HDP Silvan İlçe Başkanlığının birleştirme kararına  itirazda bulunduğu öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hursit dilaver 8 yıl önce Şikayet Et
    o bölgelerde seçim yapılamaz raporu verilmeli ve seçimler bir başka bahara kalmalı.ya da hukumet,ne zaman guvenliği sağlarsa o zaman seçim yapılmalı. madem öyle, işte böyle. seçimi yapamazsınız kardeşim.benim için THE AFTER DAY önemli. seçim gunu herkes elinde çiçekle sandık başında olacak. ama saatler 24.00ı devirdikten sonra göreceğim ben seni.doğuda 13 ilde seçimler bahar ayına kadar ertelenmeli.yoksa benden söylemesi yani.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim