Diriliş Ertuğrul'da İbn-i Arabi’den mezhep mesajı

TRT 1'deki Diriliş Ertuğrul dizisinde, İbn-i Arabi Hazretleri'nden mezhep kavgası çıkaranlara ve Müslüman kanı dökenlere sert mesaj vardı.

GİRİŞ 10.03.2016 13:59 GÜNCELLEME 10.03.2016 15:35

TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Diriliş “Ertuğrul” önceki akşam yayınlanan 49.bölümüyle de reytingleri zirvede kapatırken sosyal medyada da #KirliOyun hastagi ile Türkiye gündeminde saatlerce birinci kalmayı başardı.

Yayınlandığı günden buyana reytinglerde birinciliği elinden bırakmayan Diriliş “Ertuğrul” 49.bölümüyle de reytingleri zirvede kapattı. Yayınlandığı ilk bölümünden itibaren reytinglerin zirvesinde yer alan Diriliş “Ertuğrul” dizisi dün akşamki bölümüyle de yine tüm gruplarda birinci olmayı başardı. Diriliş “Ertuğrul” 49.bölümünde AB’de 13.94 ABC1’de 13.59 Total’de 9.93 oranında reyting alarak en yakın rakibini ikiye katladı. 

İbn-i Arabi’den mezhep kavgası mesajı

TRT 1 ekranlarının fenomen dizisi Diriliş “Ertuğrul” da bu hafta İbn-i Arabi hazretlerinin Geyikli’ye insan olmanın ayrıcalıklarını anlattığı sahne geceye damgasını vurdu. Geyikli’nin “İnsan kimdir efendim” sorusuna “Allah’ın yeryüzündeki mührüdür” diye cevap veren İbn-i Arabî hazretleri replikleri geceye damgasını vurdu.

Dizide, İbn-i Arabi Hazretleri'nden mezhep kavgası çıkaranlara ve Müslüman olduğu iddiasında bulunup masum Müslümanların kanını dökenlere de önemli göndermeler vardı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti