Kaçan 3'üncü grup için av başladı

Paris Savcılığı, ölen 7 terörist dışında 3’üncü bir grubun bulunduğunu açıkladı.

Kaçan 3'üncü grup için av başladı
Kaçan 3'üncü grup için av başladı
GİRİŞ 16.11.2015 03:57 GÜNCELLEME 16.11.2015 03:57

Fransız polisi, kaçan teröristleri yakalamak için Avrupa genelinde av başlattı. 

Fransa’nın başkenti Paris’te terör örgütü IŞİD tarafından cuma gecesi düzenlenen ve 132 kişinin yaşamını yitirdiği kanlı saldırılarla ilgili yürütülen soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Paris Savcılığı, zincirleme katliamın eşzamanlı olarak harekete geçen 3 grup tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Bu gruplardan biri stadyum saldırılarını yaptı. 2’nci grubun hedefi ise Bataclan Konser Salonu oldu. Savcılığa göre 3’üncü grup ise kafe, restoran ve barlardaki kanlı saldırıları düzenledi.

BOMBA VE KALAŞNİKOF SİLAHLAR BULUNDU

Fransız polisi, dün terk edilmiş siyah bir araçta yaptığı aramada patlayıcı madde ve Kalaşnikof silahlar buldu. Paris polisine göre bu araç, “kaçmayı başaran grubun varlığına” işaret ediyor. Aracın Belçika’da kiralandığını tespit eden Fransız güvenlik güçleri, intihar bombacılarından 2’sinin de Brüksel’de yaşayan Fransız vatandaşları olduğu bilgisine ulaştı. Fransız makamlarının uyarısı ile cumartesi günü bir araç kiralama şirketinden 3 kişiyi gözaltına alan Belçika polisi, dün de Brüksel’de operasyon düzenledi ve 7 kişiyi gözaltına aldı.

TERÖRİSTLERDEN BİRİ SIĞINMACI ÇIKTI

Cuma günkü saldırıda Fransa Stadyumu yakınlarında Suriye pasaportuyla ölü ele geçirilen teröristin kimliği de belirlendi. Yunan Protothema Gazetesi, Ahmed el-Muhammed’in 3 Ekim’de Bodrum Yalıkavak açıklarındaki Leros Adası’nda kayıt altına alındığını, daha sonra Pire kentine götürüldüğünü bildirdi. Gazeteye göre Ahmed el-Muhammed adaya gittiğinde yanında aynı soyadını taşıyan Mahmud adında bir kişi daha vardı. Sırbistan makamları, Ahmed el-Muhammed’in 7 Ekim’de ülkeye giriş yaptığını doğruladı.

Teröristlerden 4’üncününse Paris’te doğup büyüyen ve Cezayir asıllı olan 29 yaşındaki Ömer İsmail Mustafa olduğu açıklanmıştı.

BELÇİKALI SALAH ARANIYOR

Saldırılarla ilgili şüphelilerden 3’ü ise kardeş çıktı. Kardeşlerden birinin katliamda ölen canlı bomba olduğu, 2’ncisinin Belçika polisince gözaltına alındığı, diğerininse 3’üncü grupta yer alıp siyah araçla kaçan Belçika doğumlu Abdeslam Salah (26) olduğu açıklandı. Salah için bir ihbar hattı açıldı ve görenlerin polise haber vermesi istendi. Paris polisinin bir intihar bombacısının daha kimliğini tespit ettiği ancak bu kişinin adının açıklanmadığı öğrenildi. 

TÜRK PASAPORTU İDDİASI

CNN muhabiri Christine Amanpour, içişleri bakanlığının ifadesine başvurduğu bir Fransız senatöre dayandırdığı haberinde, Paris’te stadyumda kendilerini havaya uçuran 2 canlı bombanın ‘sahte’ Türk pasaportu taşıdığını ileri sürdü. Ancak Amanpour, pasaportların ‘Türkiye’de üretilen sahte Suriye pasaportu mu’ yoksa ‘sahte Türkiye pasaportu mu’ olduğuna ilişkin ayrıntı vermedi. Almanya’dan geçen hafta Fransa’ya geçmeye çalışırken aracında patlayıcı ve Kalaşnikof bulunan 51 yaşındaki bir Karadağlının ise geçen hafta tutuklandığı ortaya çıktı. Silahların kendisine ait olduğunu reddeden şüphelinin, “Eyfel’i görmeye gidecektim” dediği açıklandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yıllar sonra müjdeli haber! Türkiye ekonomisinde peş peşe gelişmeler...
İlk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı! Ankara'da 6 kritik konuda imzalar atıldı...