Rıza Pekkutsal kimdir?

Türk sinemasının usta isimlerinden Rıza Pekkutsal'ın 16 Ağustos Salı günü hayatını kaybettiği öğrenildi. Kemal Sunal başta olmak üzere birçok ismin projesinde yer alan Pekkutsal, vefat ettiğinde 87 yaşındaydı. Peki, Rıza Pekkutsal kimdir? İşte, ünlü ismin oyunculuk kariyeri boyunca yer aldığı yapımlar!

Rıza Pekkutsal kimdir?
Rıza Pekkutsal kimdir?
GİRİŞ 16.08.2022 23:04 GÜNCELLEME 16.08.2022 23:05

Kibar Feyzo, Bombacı Mülayim, Korkusuz Korkak ve Ortadirek Şaban gibi birbirinden popüler filmde yer alan Rıza Pekkutsal, 87 yaşında hayatını kaybetti. Basına düşen haberlerde, Pekkutsal'ın tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği öğrenildi. Peki, Rıza Pekkutsal kimdir? İşte, ünlü ismin oyunculuk kariyeri ve biyografisi...

RIZA PEKKUTSAL'IN BİYOGRAFİSİ

Rıza Pekkutsal, 1935'te İzmir'de dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimlerinin ardından tiyatroya başladı. İzmir Özel Tiyatrosu'ndaki eğitim sürecinin akabinde Muammer Karaca'nın İstanbul'daki tiyatrosunda çalıştı. Tiyatro ve sinema kariyeri boyunca onlarca yapımda yer aldı. 16 Ağustos 2022 Salı günü İzmir'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

OYUNCULUK KARİYERİ

Rıza Pekkutsal, ünlü film yapımcısı Hulki Saner'in kendisini keşfetmesiyle beraber beyaz perdedeki macerasına atıldı. İlk olarak 1966'da çıkış yapan Cibali Karakolu yapımında oynadı. Buradaki başarısı ona farklı projelerin kapısını açtı.

Rıza Pekkutsal

Çoğunlukla Kemal Sunal'ın oynadığı filmlerde memur; büro çalışanı, apartman sakini ve yönetici rollerinde bulundu. En az oyunculuk kariyerinde olduğu kadar seslendirme alanında da başarılıydı.

1971'de başladığı seslendirme sanatçılığını uzun yıllar sürdürdü. Bazı filmlerde aktörlerin sesi olurken, bazı reklamların metinlerini okuyarak geçimini sağlıyordu. 2007'de oyunculuk kariyerini noktalayan Pekkutsal, Sıfır Dediğimde filmiyle emekliye ayrıldı.

Rıza Pekkutsal, Korkusuz Korkak

Bunun dışında Cem Yılmaz'ın da oynadığı meşhur Opet reklamında ve 1994 yılındaki Kaygısızlar dizisinde 'Hacı Gaffur' rolüyle kendine yer buldu.

Oyunculuk ve seslendirme sektörlerindeki faaliyetleri dışında, müzik sektöründeki girişimi de biliniyor. Pekkutsal, İstanbul'da ve İzmir'de yaşadığı dönemde 20 esere imza attı.

Kariyerinden ötürü İstanbul'da uzunca bir dönem ikamet eden Pekkutsal, son dönemde memleketi İzmir'e geri dönmüştü.

RIZA PEKKUTSAL'IN YER ALDIĞI YAPIMLAR

Cibali Karakolu

Turist Ömer Boğa Güreşçisi

Önce Vatan

Hınç

Kördüğüm

Sakar Şakir

Avanak Apti

Derdim Dünyadan Büyük

Kibar Feyzo

Köşeyi Dönen Adam

Ne Olacak Şimdi?

Neşeli Günler

Sultan

Yüz Numaralı Adamlar

Bekçiler Kralı

Rıza Pekkutsal'ın gençliği

Korkusuz Korkak

Umudumuz Şaban

Gerzek Şaban

Davaro

Deli Kan

Hababam Sınıfı Güle Güle

Üç Kağıtçı

Doktor Civanım

Yedi Bela Hüsnü

Kılıbık

Tokatçı

Atla Gel Şaban

Orta Direk Şaban

Sosyete Şaban

Ya Ya Ya Şa Şa Şa

Koltuk Belası

Kaygısızlar

Tatlı Kaçıklar

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL