Peygamber Efendimizin baş ağrısı için okuduğu dua hangisidir? Baş ağrısı için hangi dua okunur?

Baş ağrısı, genellikle uykusuzluk ve yorgunluktan kaynaklı toplumda çok sık görülen bir rahatsızlık olup, doğal yöntemlerle iyileşmesi kısmen mümkün görünse de sürekli devam etmesi halinde uzman bir doktora başvurulması tavsiye edilir. Baş ağrısına uygulanan tedaviler dışında Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in hadisleriyle edilen dualarla da baş ağrısının geçeceği rivayet edilmektedir. İşte baş ağrısını geçiren dualar...

Peygamber Efendimizin baş ağrısı için okuduğu dua hangisidir? Baş ağrısı için hangi dua okunur?
Peygamber Efendimizin baş ağrısı için okuduğu dua hangisidir? Baş ağrısı için hangi dua okunur?
GİRİŞ 31.12.2022 11:43 GÜNCELLEME 31.12.2022 11:43
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Baş ağrısı, halk arasında en sık görülen rahatsız olup, başladığı andan kişinin günlük verimliliğini düşürerek işlerinin aksamasına neden olmaktadır. Baş ağrısı genellikle günlük koşuşturma, stres ve kaygı bozukluklarından dolayı görüldüğü için geçmesi için kişinin daha dingin ve az stresli ortamlarda bulunması tavsiye edilir. Baş ağrısının geçmesi için evde uygulanan doğal tedavi yöntemleri baş ağrısının kısa sürede geçmesini sağlarken devam etmesi halinde kronik bir hastalığın olup olmamasını tespit etmek için muhakkak uzman bir doktora başvurulması gerekmektedir. Alternatif ve modern tıp dışında halk arasında oldukça yaygın olan baş ağrısının geçmesi için okunan dualar bulunmaktadır. Dualar, manevi olarak kişiye doygunluk verdiğinden ağrıları geçirdiğine inanılmaktadır. 

Diş ağrısını geçiren dualar nelerdir? Peygamber Efendimizin diş ağrısı için okuduğu dualar...

Baş Ağrısı İçin Hangi Dua Okunur?

Peygamber Efendimiz (s.a.s) bir hadisi şerifinde baş ağrısı için şunları aktarmaktadır: ‘Başın ağrıyınca, elini başına koy ve Haşr sûresi'nin sonunu – Lev enzelnâ’dan itibaren oku.’

Haşr Suresi 21 ve 24. Ayet-i Kerimeleri:

21- Lev enzelnâ hâzel kur'âne alâ cebelil-leraeytehû hâşian(m)-mütesaddian(m)-min haşyetillah. Ve tilkel emsâlü nadribuhâ linnâsi leallehum yetefekkerûn.

22- Hüvallahüllezî lâ ilâhe illâ hû. âlimül ğaybi veşşehâdeti hüver-Rahmânür-Rahîm.

23- Hüvallahüllezî lâ ilâhe illâ hû.El Melik'ül Guddûs-üs-Selâmü'l Mü'minül Müheyminül Azîzül Cebbârül Mütekebbir. Sübhânallâhi ammâ yüşrikûn.

24- Hüvallâhül hâligul bâriül musavviru lehul esmâül hüsnâ.
Yüsebbihû lehû mâ fis-semâvâti vel'ard. Ve hüvel Azîzul Hakîm.

Boyun tutulmasının nasıl geçer? Boyun tutulmasına iyi gelen hareket ve egzersizler...

Haşr Suresi dışında din alimlerinin okuduğu şu duanın baş ağrısını kısa sürede geçirdiği aktarılmaktadır:

‘Bismillahi'l-kebiri, neuzü billahi'l-azimi min şerri ırkın ne'aarin ve min şerri harrin-nari’ Fatiha Suresi okunduktan sonra 7 defa bu dua okunursa kişinin şiddetli baş ağrısının kısa sürede iyileştiği rivayet edilmektedir. 

Migren gibi şiddetli baş ağrılarının geçmesi için ise 'Allahümme eşfi enteşşafi allehümme a'fintelmuaf.' Duası okunduktan sonra ‘Allah'ım bana musallat olan bu ağrı bana eziyet etmekte ve benim hayat standardımı düşürmektedir, sana ibadet ederken bile sıkıntı yaşamaktayım ve bu baş ağrısından kurtulabilmek için sana yönelmekteyim bana merhametini göster, amin.’ Duasının edilmesi baş ağrısını kısa sürede geçirdiği aktarılmaktadır. 

YORUMLAR 5
  • FATİH 11 ay önce Şikayet Et
    Hamdolsun benim de geçti.
    Cevapla
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçirdi
    Cevapla
  • Candan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim evet kuran ruha ve bedene şifadır. Ama uydurmayın. Sahih hadislerde birçok zikir vardır. Ama hadis diye bu haber içeriğindeki bilgilerin aslı esası yoktur. Sahih hadislere göre Günlük zikirleri okuyana hiçbirşey zarar vermez.
    Cevapla
  • reyhan gezer 1 yıl önce Şikayet Et
    çok iyi
    Cevapla
  • burak 1 yıl önce Şikayet Et
    geçirdimi baş ağrısını
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!