Türkiye - Rusya ilişkilerinde ABD'li arabulucu

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland'ın Türkiye ve Rusya arasında ilişkilerin düzelmesi için devreye girdiği öne sürülüyor

Türkiye - Rusya ilişkilerinde ABD'li arabulucu
Türkiye - Rusya ilişkilerinde ABD'li arabulucu
GİRİŞ 21.01.2016 16:46 GÜNCELLEME 21.01.2016 16:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Rusya arasında krizin etkilerini azaltmak, siyasi ilişkileri onarmak ve tarafları barıştırmak için ABD'nin devreye girdiği iddia edildi.

Stratfor’da yer alan iddiaya göre ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin yeniden düzelmesi için devreye giriyor.

Avrupa turu kapsamında Nuland'ın hafta sonunda Rusya'nın Baltık kıyısındaki şehri Kaliningrad'ta Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dış politika danışmanlarından Vladislav Surkov ile görüştüğü vurgulandı.

Surkov, başbakan yardımcılığı görevinden sonra Kremlin'de başkanın yardımcısı olarak çalışmaya başlamış etkin bir isim olarak biliniyor.

YORUMLAR 3
  • ismail 8 yıl önce Şikayet Et
    elin rusu suriyeye elini kolunu sallıya sallıya giriyor. bence türk askeri suriyeye girip oraları almalı yada en azından türkmen bölgesini topraklarımıza katmalı. hem daha önceden hatay suriyeninmiş
    Cevapla
  • isim 8 yıl önce Şikayet Et
    Rusya özür dilesin kapansın bu konu :)
    Cevapla
  • eren yılmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuda özür önemli değildir.Özür dilemek uluslararası prestije kimelerine göre katkı sağlayabilir veya başka bir şekilde etkileyebilir. Şunu iyi bilinki,bu konu kapanmayacaktır.Çünkü uçak düşürülmesi olayı,rusyaya istediği şeyleri daha iyi yapabilmesi için ve aynı zamanda daha iyi bir gerekçeyle yapabilmesi için ortam hazırlamıştır.Bu kaderde de vardır.Bundan sonra cenabı hak dilemedikçe kimse rusyayı duduramaz.Ülkemiz için hayırlı bir durum değildir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi