Davos başlıyor!

Devlet ve hükümet başkanları, akademisyenler, İsviçre’nin Davos kasabasındaki Dünya Ekonomik Forumu yıllık toplantıları için toplanıyor.

Davos başlıyor!
Davos başlıyor!
GİRİŞ 14.01.2016 13:02 GÜNCELLEME 14.01.2016 14:06


Devlet ve hükümet başkanları, şirketlerin üst düzey yöneticileri, akademisyenler, sanatçılar, sporcular ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşun 2 bin 500 kişi, İsviçre’nin Davos kasabasındaki Dünya Ekonomik Forumu yıllık toplantılarında dünyanın birçok sorununu ele alacak.

2500 ÜST DÜZEY YÖNETİCİ KATILACAK

Dünya Ekonomik Forumu yıllık toplantılarına bu yıl 100’den fazla ülkeden siyaset, akademi, sivil toplum, medya ve sanat camiasından oluşan 2 bin 500 üst düzey yönetici katılacak. “Dördüncü Sanayi Devrimi” ana başlığı altında görüşlerini açıklayacak olan liderler, bölgesel ve küresel sorunların başında mülteci sorunu, açlık, terör eylemleri, savaşlar, ekonomi, küresel güvenlik, kamu sağlığı, eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği ve iklim değişikliği gibi önemli konuları masaya yatırarak çözüm önerilerini ortaya koyacaklar.

Türkiye’yi Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in temsil edeceği Davos’a, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı John Kerry, İngiltere Başbakanı David Cameron, Fransa Başbakanı Manuel Valls, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri, Pakistan Devlet Başkanı Muhammed Navaz Şerif, Meksika Devlet Başkanı Enrique Peña Nieto, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Ghani, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Tunus Başbakanı Habib Essid, Irak Başbakanı Haydar Al Abadi ve Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Yuri Trutnev gibi devlet ve hükümet başkanları katılacak.

300’DEN FAZLA TOPLANTI

Dünyanın önde gelen bin şirketinin üst düzey yöneticilerinden oluşun bin 500’den fazla iş adamı toplantılarda yer alacak. Sosyal Girişimciler, Küresel Biçimlendiriciler, Genç Küresel Liderler ve Teknoloji Öncüleri dahil olmak üzere yaklaşık 300 kamu, uluslararası sivil toplum örgütleri, işçi liderleri, dini liderler, kültürel liderler, spor adamları, akademisyenler ve medya temsilcileri de toplantıya katılacak. Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Merkez Bankası Mario Draghi, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve birçok uluslararası bankanın üst düzey yöneticisi Dünya Ekonomik Forum toplantılarında yer alacak. Forum boyunca kongre merkezinde 300’ün üzerinde toplantı gerçekleşecek ve bu toplantıların 100’ü canlı olarak yayınlanacak.

Dünya Ekonomik Formu tarafından 22 yıldır geleneksel hale gelen “Kristal ödüller” töreni düzenlenecek. Daha yaşanılabilir bir dünya için çalışan ve katkıda bulunan başarılı sanatçılara ödülleri verilecek. Bu yıl Kristal ödül almaya hak kazanan isimleri Yao Chen, Leonardo DiCaprio, Olafur Eliasson ve will.i.am oldu.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdullah Öztürk'ten Başkan Erdoğan'a: Sizi dünya yenemedi ben nasıl yeneyim
Maneviyata yönelen Yaşar Alptekin'in dört katlı villası görüntülendi! İnanılmaz değişim