On üç milleti kucaklaştıran mevlid programı

Avrupa’da bir ilk gerçeklești. Almanya’nın Bremen șehrinde, 24 Aralık Pazartesi günü, Hz. Peygamber’i anmak ve anlamak üzere dört dilde bir mevlid programı düzenlendi ve binlerce Müslüman tarafından büyük ilgi gördü.

On üç milleti kucaklaştıran mevlid programı
On üç milleti kucaklaştıran mevlid programı
GİRİŞ 30.12.2018 09:28 GÜNCELLEME 30.12.2018 11:28
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Farklı dernekleri ve cemaatleri bir çatı altında bulușturan program, hayli renkli geçti. Ülkede yașayan Türklerin, Arapların, Kürtlerin ve Zazaların yanısıra, Arnavut, Farisi, Fransız, Yunan, Portekiz, İngiliz, Pakistanlı ve Bulgar Müslümanların da katıldığı gözlendi. Alman Müslümanların yoğunluğu dikkat çekiciydi. Bay-bayan yaklașık iki bin kiși katıldı. Büyük çoğunluğu gençler olușturdu.

 

 

Șeyh Muhammed Muta’ Haznevi’nin talebelerinin, İlim ve İrfan Dergisi ve Bremen İslam Kültürünü Yașatma Derneği olarak düzenlemiș oldukları programa, Almanya’nın her yerinden ilgi duyuldu. Yirmi üç hocaefendinin katıldığı programda, Hz. Muhammed (sas) hakkında Türkçe, Almanca, Arapça ve Kürtçe konușmalar yapıldı. Türkçe konușmayı Alman bir hocanın yapması ilgi çekiciydi.

Kardeșliğin ve muhabbetin özellikle vurgulandığı programda, Hz. Peygamber’in öğretileri ve ahlakı hakkında önemli mesajlar verildi. Açılıș konușmasında programın gayesi ifade edilirken, „Bizleri buraya toplayan, Allah Resulü aleyhisselam’a karșı sevgimiz, saygımız, vefamız ve hasretimizdir. Her fırsatta Efendimizi ve öğretilerini konușmak, bizler için elzem bir ihtiyaçtır. Peygamber Efendimize karșı gönül bağımızı, bilincimizi ve heyecanımızı artırmak için buradayız. Ve bunu ancak, iman kardeșlerimiz ile yürekten kucaklașarak bașarabiliriz. Dolayısızla bu program, Hz. Peygamber’in öğretileriyle ve o kutlu öğretilerin bereketiyle kardeșlerimiz ile kucaklașma programıdır. Zira kardeșlik, namaz gibi farzdır. Fikir ve kültür farkına, mezhep, ırk ve dil farkına rağmen gönülden kucaklașmak zorundayız. Dünya Müslümanları olarak en büyük ve en acil ihtiyacımız muhabbettir. Hem muhabbet șifadır. Hem de İslam, öncelikle muhabbet ve ilim dinidir. Yüreklerimiz imanî muhabbet ile öylesine dolmalı ki, bir güneș misali, çevremizi, bütün toplumu aydınlatmalı ve ısıtmalıyız. Bütün insanlık için rahmet olarak gönderilen Peygamberin, ancak o zaman ümmeti oluruz.“ șeklinde açıklandı.

 

 

Konușmalar arasında okunan Arapça, Türkçe ve Kürtçe ilahilerle duygulu anlar yașandı. Programın sonuna doğru Șeyh Muhammed Muta’ Haznevi’den gelen selam ve dua, kalabalığı heyecanlandırdı. Çocukların da pek sevindiği program, yemek ikramı ile son buldu.     

                                                                                             

YORUMLAR 8
  • Allah’ın kulu 5 yıl önce Şikayet Et
    MâşâALLÂH Allah c.c bu gibi hizmetlerinizi daim etsin , daim muvaffak eylesin.
    Cevapla
  • Hasan DEMİR 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada böyle programlar devam etmeli. Orda ki müslümanlar unutulmamalı. Bu programı düzenleyen ilim ve irfan dergisi ve derneklerden Rabbim razı olsun. Çünkü bu mevlid ümmet olduğumuzu tekrardan hatırlattı.
    Cevapla
  • Sibel Akkaya 5 yıl önce Şikayet Et
    Organize de haber de çok güzel. Herkese teşekkürler. Sosyolojik açıdan büyük ihtiyaç.
    Cevapla
  • SELAHADDİN AKDOĞAN 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim islâm âlimi muhammed muta haznevi hazretlerinden razı olsun bu tür programların olması gerçekten ümmet için ümmetin birliği ve beraberliği için dil ırk renk ve mezhep gözetmeksizin bu denli bir topluluğu oluşturmak şüphesiz onun islama müslümanlara olan hizmetinin bir tezahürüdür. Bizlerde kendi il ilçe mahalle sokak ve hatta hanelerimizde bu tür oluşumlar için çalışmalıyız selam ve dua ile.
    Cevapla
  • Muhtaç 5 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allah her daim bu gibi hizmetleri yapmaya çalışan kimseleri muvaffak eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!