Havada gergin anlar! Rus uçakları ABD'yi ürküttü

ABD Hava Kuvvetleri ve Kanada Hava Kuvvetlerine bağlı askeri uçaklar, Kuzey Amerika kıyı şeridine kadar yaklaşan 2 adet Rus bombardıman uçağı Tu-160'ı tespit ederek izlemeye aldı.

Havada gergin anlar! Rus uçakları ABD'yi ürküttü
Havada gergin anlar! Rus uçakları ABD'yi ürküttü
GİRİŞ 27.01.2019 11:18 GÜNCELLEME 27.01.2019 11:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kuzey Amerika Havacılık ve Uzay Savunma Komutanlığı (NORAD), Cuma sabahı Kanada Hava Kuvvetlerinin devriye bölgesine giren iki Rus Tu-160 Blackjack stratejik bombardıman uçağı tespit ettiğini söyledi.
 
İki F-22 ve iki CF-18 savaş uçağının bölgede devriye gezdiğini bildiren NORAD, Rus, ABD ve Kanada uçakları arasında herhangi bir sıcak temas yaşanmadığını açıkladı.
 
Görevlerinin öncelikli olarak ABD ve Kanada hava sahasını gözlemek ve savunmak olduğunu belirten NORAD Komutanı General Terrence J. O’Shaughnessy, ''Uluslarımızı koruma kabiliyetimiz çerçevesind eilk görevimiz, ABD ve Kanada hava sahasına yaklaşan uçakları tespit etmek ve izlemek.'' dedi.
 
Rusya'nın Venezuela'ya nükleer bomba kabiliyetine sahip 2 adet Tu-160 bombardıman uçağı göndermesi, ABD'ye ''nükleer gücümle arka bahçendeyim'' mesajı olarak değerlendirilmişti. Rusya'nın TU-160 hamlesi, ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler (INF) anlaşmasından çekileceğine yönelik açıklamalara cevap niteliği taşımıştı.
 

YORUMLAR 3
  • H.B.V. 5 yıl önce Şikayet Et
    Rus Uçakları Amerikanın Uçaklarından çok üstün.
    Cevapla
  • Koc 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Abd ve Ab ile savasacak durumda degil.Not.Rusyanin elindeki silahlarin cogu eski.
    Cevapla
  • ADANASPOR lu Emin 5 yıl önce Şikayet Et
    1-Bir defa ruslarin elindeki kaynak yelpazesine ve kullanim verimliligine bakilmali 2-ruslar elektronik beyin takimini gelistirmeye onem veriyorlar 3-yani hedefleri ruslarin 1 asker kaybi yasamadan ulke sinir hattini korumak ve dusmana agir zaiyat verdirmek ruslarin asil hedefi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak