Sisi karşıtı protestolarda 650 kişi'ye gözaltı

Mısır'ın çeşitli bölgelerinde darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye karşı düzenlenen protestolarda gözaltına alınan kişi sayısı 650'ye çıktı.

Sisi karşıtı protestolarda 650 kişi'ye gözaltı
Sisi karşıtı protestolarda 650 kişi'ye gözaltı
GİRİŞ 23.09.2019 15:09 GÜNCELLEME 23.09.2019 15:09
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Mısır’da bir insan hakları örgütünden yapılan açıklamada, ülkenin çeşitli bölgelerinde Cuma günü başlayan Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi karşıtı gösterilerde şu ana kadar 650 kişinin polis tarafından gözaltına alındığı ifade edildi.İki gün önce Mısır'ın başkenti Kahire'de Sisi karşıtı başlayan gösteriler ülke geneline yayıldı. Göstericiler rejim aleyhine sloganlar atarak Sisi'nin istifa etmesi için çağrı yaptı. Polis, göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale ederek onlarca göstericiyi gözaltına aldı.Mısır’daki gösteriler, İspanya'da yaşayan Mısırlı iş adamı Muhammed Ali'nin Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi protesto etmek için sosyal medya üzerinden halkı sokağa çağırmasının ardından başlamıştı. Sisi'yi yolsuzlukla suçlayan Mısırlı iş adamı Muhammed Ali, Sisi'nin lüks içinde yaşadığı videoları paylaşarak, devlet başkanını, sefalet içinde yaşayan halkın parasını harcamakla suçlamıştı. 15 Eylül'de sosyal medya üzerinden "Yeter Sisi" etiketi altında toplanan Mısırlılar, ''meydanlara tekrar döneceğiz'' mesajı vermişti.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • esas 4 yıl önce Şikayet Et
    Mursiyi de aynı sebebten verdiniz bunlara. Okuduğum doğruysa , Mısır ordusu avrupadan gelen ürünlerin distribütörlüğünü yaptıkça istediği gibi kriz üretir. Gelen her lider ordudan alıp ta halka transfer etmeden ayakta kalamaz. Kalsa da ancak gene ordu imtiyazını korumak için piyon olur. sisi gider misi gelir. İşi eksik yaptıkça bu böyle gider.
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu oyuna gelmeyen bu avlama metodu..... islamiyette miting yoktur.. Miting le gerçek müslümanları tesbit edip yok etmek ve halkı korkutmak istiyorlar... Agah olunuz
    Cevapla
  • seyirc 4 yıl önce Şikayet Et
    acaba yeni bir oyun mu
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu fravunlardan kurtulmak için başka yolunuz yok kardeş Mısır Halkı. Gazanız mübarek olsun.
    Cevapla
  • Yılmaz ismet 4 yıl önce Şikayet Et
    Haydi Misirli KARDESLER Seytan sisiye Karsi El Ele Ya ALLAH Bismillah Devirin Zallimi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İran Cumhurbaşkanı'nın helikopteri sert iniş yaptı
Galatasaraylı yıldızdan derbi öncesi flaş sözler: Mutlu değilim