Dünya Şampiyonu yüzücü: Koronavirüsün şakası yok

Olimpiyat şampiyonu yüzücü Cameron Van Der Burgh, Twitter'dan koronavirüse yakalandığını belirterek sağlıklı bir insanın bile salgına yakalanacağını söyledi.

Dünya Şampiyonu yüzücü: Koronavirüsün şakası yok
Dünya Şampiyonu yüzücü: Koronavirüsün şakası yok
GİRİŞ 23.03.2020 12:14 GÜNCELLEME 23.03.2020 12:26

2016 Rio Olimpiyatları ikincisi Güney Afrikalı yüzücü Cameron van der Burgh Pazar günü yaptığı açıklamada, koronavirüse yakalandığını söyledi. Van der Burgh Twitter'da "Bugün 14 gündür koronavirüs ile mücadele ediyorum. 31 yaşındayım. Güçlü akciğerlere ve sağlıklı bir yaşama sahip olmam birşey farketmiyor. Virüs sağlıklı bir insana bile bulaşabilir. Şimdiye kadar yaşadığım en kötü anlardan biriydi." diye konuştu.

 

Van Der Burgh, hastalığın zayıflatıcı etkilerinin sürdüğünü "En şiddetli semptomların (aşırı ateş) hafiflemesine rağmen, hala ciddi yorgunluk ve öksürük ile mücadele ediyorum. Yürüme gibi fiziksel aktiviteler bile beni saatlerce bitkin bırakıyor." ifadesiyle belirtti. 2012 Olimpiyat 100m kurbağalama şampiyonu olan Van der Burgh,  2018 yılında altın madalya kazandıktan sonra emekli olmuştu.

Van der Burgh, "Kondisyonumu büyük ölçüde kaybettim. Virüs ile mücadele eden sporcuların duygularını anlıyorum. Çünkü antrenman yapmaya devam etseler bile büyük bir kondisyon kaybı yaşayacaklar.'' diye konuşarak virüsün antrenman yapan herhangi bir sporcuya bile ciddi bir darbe olacağını söyledi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, koronavirüs nedeniyle 2020 Tokyo Oyunlarının ertelenmesi için artan bir baskı ile karşı karşıya kalırken, Van der Burgh aynı zamanda Olimpiyat umutlarının hazırlanmak için sağlıklarını riske atacağından korktuğunu belirtti. Der Burgh, "Sporcular, yarışmalara kadar gelen bir açıklama olmadığı için antrenmana devam edecekler ve bu nedenle kendilerini gereksiz riske maruz bırakacaklar. Bu nedenle de virüs kaparlarsa toparlanma süreçleri uzayacak. Sağlık herşeyden önce gelir, koronavirüs şaka değil!" diye yazdı.

 

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık