ABD'den casus uydu açıklaması: Nour-01'İ takip ediyoruz

ABD Uzay Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Jay Raymond, İran’ın kısa süre önce fırlattığı uyduyu takip ettiklerini açıkladı.

ABD'den casus uydu açıklaması: Nour-01'İ takip ediyoruz
ABD'den casus uydu açıklaması: Nour-01'İ takip ediyoruz
GİRİŞ 26.04.2020 18:36 GÜNCELLEME 26.04.2020 18:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Orgeneral Raymond, Twitter hesabından "ABD Uzay Kuvvetlerine bağlı Pete Hava Üssü'ndeki 18’inci Uzay Kontrol Filosu, İran’ın fırlattığı ve ‘3U Cubesat’ olarak nitelediği Nour-01 uydusunu  (SATCAT 45529) takip ediyor." paylaşımında bulundu.

 

 

"İSTİHBARAT YETENEĞİ YOK"

İran’ın uydunun görüntü alma kabiliyeti olduğunu iddia ettiğini belirten Raymond, "Aslında o uzaydan baş aşağı görüntü alan bir video kameradır, istihbarat toplama kabiliyeti yok." ifadesini kullandı.

 

 

ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı Orgeneral John Hyten, geçen hafta İran’ın Dünya’nın yörüngesine gönderdiğini açıkladığı uyduya ilişkin, "Bu füzenin çok uzun mesafe katettiğini söyleyebilirim. Ancak uydunun uzaya ulaşıp ulaşmadığını söyleyemem." açıklamasında bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Kizkanmayin 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd lilerin yapti aciklama cok sacma tamda bogun fetres adli iHA test edildi ve tam 2000km kadar saldiri gucune sahipdir. Onemli olan bu kadar mesafede uydu non Verdi talimatlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti