Almanya seyahat uyarısını 31 Ağustos'a kadar uzattı

Almanya'da Bakanlar Kurulu, AB dışındaki ülkelere yönelik seyahat uyarısını 31 Ağustos'a kadar uzattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’nin istisna kapsamına yer alması adına Angela Merkel ile bir görüşme gerçekleştireceği öğrenildi.

Almanya seyahat uyarısını 31 Ağustos'a kadar uzattı
Almanya seyahat uyarısını 31 Ağustos'a kadar uzattı
GİRİŞ 10.06.2020 19:57 GÜNCELLEME 10.06.2020 19:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Almanya, koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa Birliği (AB) harici 160’dan fazla ülkeye yönelik seyahat uyarısını, önümüzdeki Ağustos ayının sonuna kadar uzattı. Çarşamba günü Bakanlar Kurulu'nda alınan karara göre, belirli kriterleri karşılayan ülkeler için de seyahat uyarıları istisnai olarak kaldırılabilecek.

Dışişleri Bakanı Heiko Maas, daha önce seyahat uyarılarının kaldırıldığı 31 AB ve Avrupa ülkesinden farklı olarak dünyanın geri kalanı için "kestirilemeyecek risklere girmeden sınırsız seyahati mümkün kılacak ortak veri tabanları, ölçütler ve karar alma mekanizmalarının bulunmadığına" dikkat çekti. Maas, "Yaz aylarında Almanların yeniden dünyanın dört bir yanındaki plajlara gitmesi ya da tatil dönüşü farkında olmadan virüsü Almanya'ya taşıması riskini alamayacaklarını ve bu riske girmeyeceklerini" vurguladı.

TÜRKİYE İÇİN İSTİSNA
Alman Haber Ajansı’nın (dpa) ulaştığı bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, bu hafta içinde telefonda görüşerek, aralarında bu konunun da olduğu gündemdeki çeşitli gelişmeleri değerlendirecek.

Erdoğan’ın bu görüşmede, Türkiye için seyahat uyarısının kaldırılmasını talep edeceği düşünülüyor. 

YORUMLAR 2
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu karar cikmadan gece 1 de lufthansa bize mail atti turkiye ucuslariniz iptal edildi diye.
    Cevapla
  • sakaryalı 3 yıl önce Şikayet Et
    ab içindeki ülkeler türkiyeden çok daha vahim duruma đüştü ama hırıstiyan paktı türkiye ye karşı yine birleşti amaç türkiye ye turist gitmesinde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü