Türkiye'den Ukrayna Ordusuna yüz milyonlarca TL'lik sıra dışı yardım

Ukrayna Bakanlar Kurulu, Türkiye ile askeri-mali iş birliği ve yardım anlaşmasını onayladığını duyurdu. Türkiye'nin Ukrayna'ya, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda mal ve hizmet alımı için 205 milyon TL tutarında mali yardım sağlayacağı belirtildi.

Türkiye'den Ukrayna Ordusuna yüz milyonlarca TL'lik sıra dışı yardım
Türkiye'den Ukrayna Ordusuna yüz milyonlarca TL'lik sıra dışı yardım
GİRİŞ 26.06.2020 09:23 GÜNCELLEME 26.06.2020 09:26
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Ukrayna Bakanlar Kurulu'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin Ukrayna Ordusunun ihtiyaçları için mali yardımda bulunmasını öngören anlaşmanın onaylandığı belirtildi.

 

Söz konusu anlaşma, 3 Şubat’ta Kiev'de iki ülke liderlerinin katılımıyla düzenlenen Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey 8. Toplantısı'nda imzalanmıştı.

Türkiye'nin Ukrayna'ya, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda mal ve hizmet alımı için 205 milyon TL tutarında mali yardım sağlayacağı duyuruldu. Bu kaynak ile ayrıca önümüzdeki 5 yıl içinde Ukraynalı askerlere Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından verilecek eğitimlerin masraflarının karşılanacağı açıklandı.

 
KAYNAK: DHA
YORUMLAR 20
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'yı severim. Ama Ukrayna'yı daha çok severim. ABD'den istiyoruz, vermiyor. Fazla naz aşık usandırır.
    Cevapla
  • Adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    Elaleme derken? Kırımı al hadi ruslardan tataristanı ahiskayı al ruslardan geri dön Evlad-ı Fatihan diyarında artan baskıyı kır kır hadi idlipte halep al hadi .bu hibe farklı hizmet verilmeleriyle geri alınacak bir paradır. Bir nevi kredi ukrayna gelisen bir ukrayna rusların başına 3 şekilde beladır. Kırım ile beladır estanya letonya ve diğer baskılanan ulkelere liderlik ederek beladır. Dini ergümanlarla beladır. Her milletin bir dizgini vardır. Biz islamin savaş hukukuna aykıri veya yonetici hukukuna yakırı bir icraat yapmadık senin gibi sözde müslümanlar ayrık otu gibi çıkıyorsunuz. Bunu bilerek veya bilmeyerek yapıyorsunuz lakin Allah sizi ıslah etsin
    Cevapla
  • Agah 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya yaparsa bizde yapariz..guzel hamle.
    Cevapla
  • Hayrettin 3 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar'a karşı iyi hamle, bir nevi motor parası
    Cevapla
  • Coban m3m3t elqzığ 3 yıl önce Şikayet Et
    Sonra rusya bize niye kardı diye ağlaşırsınız
    Cevapla
  • onur 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Türkiyeye karşı nasıl davranıyorsa, Türkiyede Rusyaya karsı aynı şekilde davranıyor. Türkiyeye karşı Rusyayı savunacak bir gardaş istemiyoruz biz. Git Ruslara gardaş ol sen...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı