Merkel'den açıklama: Türkiye'yi bazı konularda eleştiriyorum

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’ye yönelik gelecekteki ilişkileri konusunda “uyumlu bir strateji” izlemeye ihtiyaç duyduğunu söyledi. Merkel, Suriye ve Libya gibi çok yönlü konuların da bulunduğunu aktaran Merkel, diğer taraftan Türkiye'yi bazı konularda eleştirdiklerini belirtti.

Merkel'den açıklama: Türkiye'yi bazı konularda eleştiriyorum
Merkel'den açıklama: Türkiye'yi bazı konularda eleştiriyorum
GİRİŞ 01.07.2020 16:59 GÜNCELLEME 02.07.2020 09:47
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal Meclis’te bir oturum sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

 

Türkiye ile NATO’dan dolayı stratejik bir bağ bulunduğunu vurgulayan Merkel, AB ile Türkiye arasında sığınmacı anlaşması yapıldığını, sığınmacı sorununun üstesinden sadece karşılıklı anlaşarak gelinebileceğini dile getirdi.

"TÜRKİYE'Yİ BAZI KONULARDA ELEŞTİRİYORUM"

 

Bunun dışında Suriye ve Libya gibi çok yönlü konuların da bulunduğunu aktaran Merkel, diğer taraftan Türkiye’yi bazı konularda eleştirdiklerini belirtti.

"Türkiye’ye yönelik uyumlu bir stratejiye ihtiyacımız var" diyen Merkel, bu strateji kapsamında çeşitli unsurları bir araya getirmenin önemli olduğunu kaydetti.

"AKDENİZ'DE YAŞANANLARDAN ENDİŞE DUYUYORUZ"

Almanya Başbakanı, Akdeniz’deki sığınmacı sorununa ilişkin bir soruya ya karşılık da Türkiye ile Yunanistan arasında Ege Denizi’nde ve İtalya ile Libya arasında Akdeniz’de yaşananlardan herkesin endişe duyduğunu ifade etti.

Ülkesinin bugün üstlendiği AB Konseyi Dönem Başkanlığında Almanya İçişleri Bakanlığının AB’nin iltica politikasını en önemli konu olarak belirlediğine işaret eden Merek, "Biz bunu hızlı bir şekilde çözmemiz gerektiğini biliyoruz" şeklinde konuştu.

Merkel, sığınmacılara ilişkin insani bir yaklaşım sergilemek ve insanların kendilerini tehlikeli duruma düşürmesini engellemek gerektiğini vurgulayarak, bu konuda komşu ülkelerle anlaşmalara ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Almanya’nın AB Konseyi Dönem Başkanlığında İngiltere’nin AB’den ayrılmasına (Brexit) ilişkin müzakerelere de yoğunlaşılacağını ifade eden Merkel, iyi bir anlaşma yapmak için çalışacağını dile getirdi.

Merkel, AB’nin İngiltere ile bir anlaşma olmayacağı ihtimaline de hazırlıklı olması gerektiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • Ali29 3 yıl önce Şikayet Et
    Eleştirebilirsin tabi merkep, Türkiye artık sizin istediğiniz özlemini çektiğiniz eski Türkiye olmayacak. Eğer sizin gibi merkepler domuzlar sürüsü bizi eleştiriyorsa demek biz doğru yoldayız, iktidar ve devletimiz demek doğru yolda. Sizin eleştirileriniz bizi daha güçlü ve daha hırslı yapacaktır.
    Cevapla
  • vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan, sen bize laf yetistirecegine önce kendi yaptiklarini bir elestir. sizler devamli darbecileri desteklemeden vaz gecin, terröristleri desteklemeden vaz gecin, artik bir güclü türkiye var bunuda kabullenin.
    Cevapla
  • Cengiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Korona istanbul hava Limanini yok etmek icin cikarilmis bir Projedir ister inanmayin
    Cevapla
  • Kurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimsinde türkiyeyi eleştiriyorsun iki yüzlü
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Suriye, Libya ve Doğu Akdeniz sizi ilgilendirmez. Siz bizle uğraşırken Trump hepinizi yiyecek hem yesinde. En azından küreselci değil sizin gibi. Bir kere Almanya’da PKK ve FETÖ cirit atıyor hatta bu teröristlerin Avrupa’da ki merkezi. Vatan haini Can Dündar’ı Alman Başkanı kırmızı halıda karşılayıp ülkesini sattı diye pasaport verir, Suriye’de PKK’yı vuruyoruz diye tankların yedek parçalarını vermez, Altay’a motor vermeyip süreci tıkar, yine motor vermediği için Azerbaycan’a Fırtına’ları ihraç edemeyiz. Almanya ile sorunlar bitmez. Bu ülke Gezi olaylarının bir numaralı finansörü, destekçisi. Yunan’a gazı verende bunlar. Bu Almanya'nın ABD, Fransa gibi ülkelerden geri kalır ne yanı var ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi