Pentagon'un yeni kararları Ortadoğu ülkelerini etkileyecek

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Afrika, Avrupa ve Ortadoğu'daki ateşelikleri yeniden düzenleme kararı aldı. Pentagondan konuya ilişkin değerlendirmede bulunan bir yetkili, bu atılan adımların sancısını Ortadoğu ülkelerinin çekeceğini iddia etti.

Pentagon'un yeni kararları Ortadoğu ülkelerini etkileyecek
Pentagon'un yeni kararları Ortadoğu ülkelerini etkileyecek
GİRİŞ 02.11.2020 14:49 GÜNCELLEME 02.11.2020 14:49

ABD'de yayımlanan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, ABD Savunma Savunma Bakanı Mark Esper'in imzasıyla dağıtıma çıkan belgeye dayandırdığı haberinde, Pentagon'un Çin ve Rusya'ya karşı yeni organizasyonel planlaması yaptığını açıkladı.

ATEŞELERE GERİ GELME ÇAĞRISI

Esper'in imzaladığı belgeye göre özellikle Batı Afrika'da bulunan birçok ülkedeki ABD askeri ataşelerinin geri çağrılmasına karar verildiği söylendi.

Aynı belgede İngiltere, Türkiye, Suudi Arabistan, Mısır, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Pakistan'daki Amerikan askeri ataşelerinin general ya da amiral rütbesinden albay seviyesine indirilmesinin uygun olacağı vurgulandı.

ÇİN VE RUSYA REKABETİ İÇİN ALINAN KARAR

Konuyla ilgili olarak WSJ'ye açıklama yapan Pentagon, Çin ve Rusya'nın doğrudan adını zikretmeden söz konusu organizasyonel düzenlemeyi,"Ulusal Savunma Strateji Belgesi'ne uygun olarak tüm kaynaklarımızı ve askerlerimizi değerlendiriyoruz, böylelikle küresel iş birliklerimizi ve kapasitemizi sürdürmeyi amaçlıyoruz." sözleriyle savundu.

Adının açıklanmasını istemeyen bir savunma yetkilisi, gazeteye, "Bu adımın sancısını Ortadoğu ülkeleri çekecek, bunun faturasını onlar ödeyecek." değerlendirmesinde bulundu.

Haberde, Pentagon'un hangi ülkelerdeki askeri ataşelerle ilgili düzenleme yapacağı konusunda "RAND Corporation" adlı araştırma merkezinden danışmanlık aldığı da belirtildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti